Comparație Dacia Duster tracțiune integrală vs. tracțiune față. Test pe noroi – VIDEO
Fanii modelului Dacia Duster îl apreciază și pentru calitățile sale de rulare în off-road. Cei care nu s-au convins de ce poate să facă pe noroi trebuie să vadă acest clip.
Canalul de YouTube Duster Cool Travels a postat un clip filmat la începutul lunii aprilie în care vedem o comparație între modurile de tracțiune 4×4 și 4×2 de pe Dacia Duster.
Intră în GALERIE FOTO
”Dacia Duster 4×4 1.5 Blue dCi 115HP pe noroi – compararea modului 2WD vs 4WD, 4WD vs Auto. ESC Activat vs Dezactivat. Anvelope: Riken Suv Snow 215/60 / R17” este menționat în descrierea clipului.
VIDEO cu Dacia Duster tracțiune integrală vs. tracțiune față
Despre modelul Dacia Duster SUV
Dacia Duster este un SUV construit în comun de producătorul francez Renault și filiala sa românească Dacia din 2010. În prezent se află la a doua generație lansată în toamna anului 2017 și a fost comercializată ca Renault Duster pe anumite piețe, cum ar fi India, Iran, Kazahstan, Rusia, Mexic, Egipt, Africa de Sud, Ucraina, Emiratele Arabe Unite și America de Sud. Prima sa generație a fost, de asemenea, vândută ca Nissan Terrano în Rusia și India. Este al treilea model al mărcii Dacia bazat pe platforma Logan, după Sandero.
Un pick-up cu patru uși bazat pe Duster a fost lansat la sfârșitul anului 2015 în America de Sud, comercializat ca Renault Duster Oroch.
Spre sfârșitul anului 2020 Dacia Duster Pick-up a fost lansată oficial în România. Modelul a fost dezvoltat în colaborare cu Romturingia și poate fi achiziționat la liber din rețeaua Dacia. În versiunea Pick-up, Dacia Duster dispune de o benă cu lungimea de 1,65 metri, capabilă să preia o sarcină utilă de 500 kg. Volumul util al benei este de 1.000 de litri.
Prețul de achiziție al modelului Dacia Duster Pick-Up este de 22.546 Euro (TVA inclus)
Dacia Duster Pick-Up este disponibilă exclusiv cu motorizarea diesel Blue dCi de 115 CP. Datorită cuplului maxim de 260 Nm la 2000 rpm, această variantă de propulsie este potrivită oricărui regim de exploatare – în sarcină, la drum întins sau pe teren dificil. Consumul este redus, de numai 5,0 litri/100 km în ciclu urban și de 4,9 litri/100 km în ciclu mixt, ceea ce constituie un avantaj major în utilizare.