Citroen ar putea lansa în Europa un SUV coupe accesibil

Autor: Ionuț Vîlciu 03 iul. 2024 Știri auto

Citroen ar putea lansa în Europa un viitor SUV accesibil, bazat pe C3, destinat inițial piețelor din India și America de Sud.

În primăvara acestui an, producătorul francez prezenta conceptul Basalt Vision. Acesta va sta la baza unui nou SUV coupe care urmează să fie lansat pe piețele din India și America de Sud. Totuși, cele mai noi zvonuri vorbesc despre posibilitatea lansării acestui model și în Europa.

Potrivit Motor1, există mai multe indicații care semnalează lansarea acestui viitor model pe piața din Europa. Clienții caută SUV-uri accesibile, iar dacă oferă și un design interesant, așa cum este Renault Arkana spre exemplu, aceste modele pot deveni rapid un succes comercial.

Renault Arakana este construit pe platforma lui Captur, astfel că are foarte multe în comun cu acesta. De-a lungul anilor, designul și prețul relativ accesibil au făcut din Arkana un model foarte căutat.

Citroen vrea să capitalizeze succesul SUV-urilor în Europa

Citroen pare că vrea să folosească o abordare similară pentru noul său model. Folosind platforma Stellantis Smart Car pe care noul C3 o folosește poate crea un SUV coupe de mici dimensiuni, pe care îl poate vinde cu un preț accesibil.

Fiind construit pe această platformă, noul model ar putea fi ușor de dezvoltat și de omologat pentru piața europeană. În plus, platforma poate acomoda atât propulsoare termice, cât și hibride. Pe lângă acestea, arhitectura suportă și versiuni pur electrice, așa cum am văzut în cazul lui Citroen e-C3 sau Fiat Grande Panda.

Acest nou model s-ar mula foarte bine pe noua strategie Citroen, una care se bazează pe mașini accesibile și pe maximizarea profitabilității. Compania nu s-a sfiit să admită că vrea să concureze cu Dacia și să ia din vânzările brandului românesc.

Spre exemplu, noul Citroen C3 se vrea a fi un rival pentru Sandero Stepway, în timp ce e-C3, versiunea electrică a modelului de clasă mică, va fi un concurent pentru Spring.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide