Chinezii lucrează la mașina care execută parcarea laterală dintr-o singură mișcare – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 22 aug. 2024 Știri auto
Chinezii lucrează la mașina care execută parcarea laterală dintr-o singură mișcare – VIDEO

Producătorul chinez IM Motors lucrează la o tehnologie ce permite mașinilor să execute singure parcarea laterală. Mașina se parchează cu o singură mișcare, fără a fi nevoie de șofer.

Sistemele de parcare automată există pe mașini de peste un deceniu, astfel că nu mai sunt ceva atât de special. De-a lungul timpului, acestea au evoluat din ce în ce mai mult, până în punctul în care șoferul poate controla mașina din exterior, prin intermediul cheii sau cu ajutorul unei aplicații.

Cu toate acestea, producătorul auto chinez IM Motors pare că dezvoltă o nouă tehnologie care diferă de orice sistem disponibil în prezent. Potrivit CarNewsChina, compania a postat recent un clip pe social media. În acesta putem observa o mașină camuflată într-o parcare subterană.

Chinezii simplifică parcarea laterală

În videoclip, o femeie iese din mașină și, după ce închide ușa, mașina începe să se deplaseze fără probleme în lateral și direct într-un loc de parcare. O privire mai atentă dezvăluie că sistemul nu este atât de automatizat pe cât am putea crede.

La volanul mașinii se află un șofer și, la scurt timp după ce ușa este închisă, roțile încep să vireze spre stânga. Întrucât roțile din față erau deja virate spre stânga, se pare că această acțiune de direcție a forțat roțile din spate să se întoarcă spre spațiul de parcare, dar în direcția opusă roților din față.

Cu ajutorul motoarelor electrice ce pot învârti roțile frontale spre înainte și pe cele posterioare spre înapoi, mașina se poate introduce într-un loc de parcare dintr-o singură mișcare. Acest sistem ar putea revoluționa modul în care vom parca în viitor.

Hyundai are un sistem interesant, de asemenea, montat pe un prototip Ioniq 5. Acea mașină poate vira fiecare roată în mod individual, ceea ce poate genera un efect similar cu ceea ce vedem implementat aici de IM Motors.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: CarNewsChina


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide