Chinezii lansează în Europa rivalul pentru Volkswagen Tiguan. Versiunea de top oferă peste 300 CP

Autor: Ionuț Vîlciu 21 mai 2024 Știri auto

Producătorul chinez BYD lansează pe piața din Europa primul său model hibrid plug-in. SUV-ul Seal U poate parcurge până la 125 de kilometri în regim pur electric.

Producătorii chinezi de automobile încep să fie tot mai prezenți pe piața din Europa, iar produsele acestora devin din ce în ce mai mature. BYD, unul dintre cele mai importante nume din industria auto chineză, aduce în Europa, în vara acestui an, SUV-ul plug-in hybrid BYD Seal U, model prezentat chiar la începutul acestui an, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Creat pentru a concura cu modele precum Volkswagen Tiguan, Ford Kuga și Toyota RAV4, modelul Seal U oferă o gamă de trei opțiuni de propulsie. Mașinile de bază, cu insigna Boost, beneficiază de un propulsor cu patru cilindri în linie de 1,5 litri, care produce 98 CP, care este cuplat la un motor electric de 197 CP, pentru o putere totală a sistemului de 218 CP 300 Nm, putere transmisă exclusiv pe puntea din față. Grație unei baterii de 18,3 kWh, această versiune poate parcurge până la 80 km în modul pur electric.

BYD atacă piața din Europa cu un nou SUV hibrid

Versiunea intermediară beneficiază de aceleași specificații, însă primește o baterie mai mare, de 26,6 kWh. Grație acestei baterii mai mari, mașina se poate deplasa în modul pur electric până la 126 de kilometri.

Versiunea de top a lui BYD Seal U oferă un motor termic de 131 CP și două motoare electrice. Puterea totală a sistemului hibrid ajunge astfel la 324 CP și 550 Nm. În această configurație de top, mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5,9 secunde. De asemenea, versiunea de top are o autonomie electrică de doar 70 km.

În final, noul SUV BYD Seal U vine cu o garanție de 6 ani și 150.000 de kilometri. De asemenea, producătorul garantează că bateria își poate menține 70% din capacitatea totală timp de 8 ani sau 200.000 de kilometri.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BYD


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide