Chinezii de la SAIC vor deschide o nouă fabrică în Europa. Aceasta va produce mașini MG

Autor: Ionuț Vîlciu 16 iul. 2024 Știri auto
Chinezii de la SAIC vor deschide o nouă fabrică în Europa. Aceasta va produce mașini MG

SAIC va construi o nouă fabrică în Europa. Compania va anunța care va fi țara în care fabrica va fi construită până la finalul lunii septembrie.

SAIC negociază cu Ministerul Industriei din Spania pentru a construi o fabrică în țară pentru a produce mașini MG. Conform CarNewsChina, rapoartele susțin că SAIC Motors va lua o decizie până pe 30 septembrie 2024. Alte țări vizate includ Ungaria și Republica Cehă, care au costuri mai mici pentru forța de muncă.

SAIC intenționează vrea să ia o decizie curând, astfel încât construcția fabricii să poată începe. Compania vrea ca primele vehicule să fie produse în trimestrul al patrulea din 2027.

SAIC vrea să construiască o fabrică pentru mașini electrice în Europa

Decizia este un rezultat direct al investigației Comisiei Europene asupra subvențiilor pe care statul chinez le-a acordat pentru vehiculele electrice. Rezultatele anchetei au lovit SAIC cu cel mai mare tarif temporar, care se ridică la 37,6%.

Deși SAIC a cooperat cu ancheta, a primit cel mai mare tarif, care este egal cu cel al companiilor care nu au cooperat la anchetă. În timp ce unii susțin că acest lucru se datorează faptului că SAIC are cel mai mare volum de import în UE, realitatea mai plauzibilă este că SAIC nu a oferit informații de bază, inclusiv date despre baterii, în conformitate cu cerințele UE.

Anul trecut, MG 4 a fost al șaselea cel mai bine vândut model electric cu baterii din UE, cu 72.421 de unități comercializate în 2023. Acest model va fi aproape sigur produs la noua fabrică din Europa, dată fiind popularitatea pe care o are printre clienții europeni.

Tarifele UE au fost anunțate în iunie și au intrat în vigoare în data de 4 iulie. A existat o scădere ușoară a nivelului tarifelor față de pragul anunțat inițial în iunie, taxele pentru SAIC scăzând de la 38,1% la 37,6%. Tarifele introduse la începutul acestei luni sunt menite să fie o măsură temporară până când se vor introduce tarifele permanente, în luna noiembrie a acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide