Chinezii de la Geely spun că au creat bateria care rezistă un milion de kilometri

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iul. 2024 Știri auto

Geely a lansat o nouă generație de baterii pentru mașinile electrice despre care spune că poate rezista până la un milion de kilometri și oferă un nivel mai mare de siguranță.

Producătorul auto chinez Geely anunță lansarea unei noi generații de baterii pentru mașini electrice. Despre noua baterie de tip LFP, chinezii spun că ar trebui să reziste un milion de kilometri sau 50 de ani.

Geely este un nume cunoscut în industria auto, deținând mai mulți producători cu renume, precum Volvo sau Lotus. Acum, chinezii vor să revoluționeze piața mașinilor electrice cu o nouă baterie despre care spun că este mai durabilă și mai sigură decât ceea ce oferă concurența.

Astfel, au lansat o nouă baterie de tip LFP, care ar trebui să fie foarte durabilă. Producătorul chinez spune că această baterie poate rezista până la un milion de kilometri și 50 de ani. În plus, Geely anunță viteze de încărcare foarte bune.

Bateria care rezistă 50 de ani și un milion de kilometri

Chinezii spun că noua lor baterie se poate încărca mai rapid și că are o rezistență sporită chiar și la temperaturi extreme. Geely declară că acumulatorul va putem fi încărcat de circa 3.500 de ori. Repriza de încărcare de la 10% la 80% durează doar 17 minute și 4 secunde, iar capacitatea unei celule este de 192 Wh/kg, potrivit companiei. De asemenea, noua baterie de la Geely poate să-și păstreze 90,54% din capacitatea sa totală la o temperatură de -30 de grade Celsius.

Bateria poate atinge asemenea performanțe și durabilitate grație construcției sale. Aceasta folosește în compoziția sa materiale cu electrozi dopați pentru a reduce rata reacției chimice interne.

Pentru a-i fi testată durabilitatea, bateria a fost supusă unor teste extreme. Spre exemplu, a fost împunsă cu 8 ace din oțel cu diametru de 5 milimetri și a fost lăsată așa timp de o oră. Mai mult, bateria a fost împușcată cu un glonț de 5,8 milimetri, scufundată în apă sărată sau chiar incendiată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Geely


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide