Chinezii de la BYD cumpără rețeaua germană a unui important dealer

Autor: Ionuț Vîlciu 03 sept. 2024 Știri auto

Producătorul chinez a decis să cumpere rețeaua din Germania a unui dealer prin care își vindea mașinile până acum. BYD vrea să cimenteze prezența sa pe piața din Europa.

BYD va achiziționa distribuitorul său din Germania, Hedin Electric Mobility, parte a Hedin Mobility Group. Această companie se numără printre cei mai importanți cinci dealeri din Europa.

Dacă până acum BYD își comercializa mașinile în Europa prin intermediul unor dealeri. Însă vânzările companiei au crescut, iar producătorul chinez vrea să se extindă în Europa și să își consolideze locul pe Bătrânul Continent.

BYD Automotive GmbH și Hedin Mobility Group au încheiat un acord prin care se transferă activitățile de distribuție a vehiculelor și pieselor de schimb BYD pe piața germană către BYD Automotive GmbH. Astfel, producătorul chinez va prelua rețeaua de dealeri din Germania, de altfel și cea mai mare importantă piață auto din Europa.

BYD cumpără rețeaua de dealeri Hedin din Germania

BYD Automotive GmbH, în calitate de cumpărător, și Hedin Mobility Group, în calitate de vânzător, au încheiat un acord pentru vânzarea subsidiarei Hedin Electric Mobility GmbH, Dealer+ desemnat de vehicule și piese de schimb BYD pe piața germană. Tranzacția include, de asemenea, un transfer de afaceri al celor două magazine din Stuttgart și Frankfurt, care sunt operate de divizia germană de retail a Hedin Mobility Group.

În urma tranzacției, Hedin Automotive eMobility GmbH va rămâne retailer autorizat al BYD în Germania, cu trei puncte de vânzare în Mannheim, Kaiserslautern și Saarbrücken. Hedin Mobility Group va continua să acționeze ca Dealer+ și retailer pe piața suedeză, ca parte a parteneriatului său pe termen lung cu BYD.

„BYD se angajează să promoveze parteneriate puternice pe termen lung. Parteneriatele existente cu retailerii germani vor continua. Împreună cu partenerii săi de retail, BYD va extinde în continuare serviciile remarcabile pentru clienți și suportul de garanție în Germania”, a declarat Stella Li, Vicepreședinte executiv al BYD Company Ltd.

„În ultimii doi ani, am lucrat cu BYD pentru a dezvolta piața germană. Fundația este acum acolo pentru a crește volumele și așteptăm cu nerăbdare să continuăm această călătorie în Germania împreună cu BYD ca dealer”, a spus Anders Hedin, CEO și fondator al Hedin Mobility Group.

Tranzacția este supusă aprobării autorităților de reglementare, iar finalizarea acesteia este de așteptat să aibă loc în al patrulea trimestru al anului 2024.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BYD


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide