Certificatul de urbanism pentru un prim tronson al drumului expres Craiova-Piteşti, emis

Autor: Marius Vișan 18 iul. 2017 Știri auto
Certificatul de urbanism pentru un prim tronson al drumului expres Craiova-Piteşti, emis

Certificatul de urbanism pentru proiectarea şi construirea unui prim tronson din drumul expres Craiova-Piteşti a fost eliberat de Consiliul Judetean Dolj, transmite corespondentul Mediafax.

Administraţia doljeană a anunţat, marţi, printr-un comunicat de presă, eliberarea, la solicitarea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), certificatului de urbanism pentru proiectarea şi construirea primului tronson al drumului expres Craiova – Piteşti.

Pe raza judetului Dolj, drumul va avea 18 kilometri, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

”Am semnat certificatul de urbanism eliberat Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care va obţine, pe baza lui, avizele necesare construirii drumului expres Craiova – Piteşti, pe porţiunea care traversează Doljul. În judeţul nostru, vorbim despre un tronson cu o lungime de aproape 18 kilometri, care va începe din centura de nord a municipiului Craiova, continuând pe teritoriile administrative ale comunelor Gherceşti, Pieleşti şi Robăneşti, până la limita cu judeţul Olt. Alături de lansarea de către CNAIR a procedurilor pentru atribuirea contractelor de proiectare şi execuţie, obţinerea certificatului de urbanism reprezintă un prim pas important în realizarea acestei artere rutiere esenţiale pentru Dolj şi pentru întreaga regiune”, a afirmat Prioteasa.

Viitorul drum expres Craiova – Piteşti va constitui, împreună cu aeroportul internaţional, unul dintre pilonii pe care se va baza dezvoltarea economică a Olteniei, susţine acesta.

”Investitorii capabili să creeze locuri de muncă stabile au nevoie de mijloace rapide prin care să-şi aducă aici specialiştii, au nevoie de mijloace eficiente prin care să poată transporta de aici producţia către pieţele de desfacere, iar noua şosea va asigura completarea coridorului rutier care leagă Craiova, prin Piteşti şi Bucureşti, de cel mai mare port al României, cel de la Constanţa”, a adăugat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

Documentaţia pentru proiectarea şi execuţia primelor două tronsoane ale drumului expres Piteşti-Craiova a fost transmisă la ANAP în iunie, potrivit CNAIR.

Întregul proiect, cu o lungime de 121,115 km, are o valoare estimată de 3,.77 miliarde de lei fară TVA.

Primul tronson al drumului expres Craiova-Piteşti are o valoare estimată de 479,8 milioane de lei fără TVA şi ar urma să fie construit între varianta de ocolire Nord a municipiului Craiova şi limita judeţului Dolj.

Potrivit CNAIR, pe cei 121,115 de kilometri ai drumului expres Craiova-Piteşti se va putea circula cu o viteză de 130 de kilometri la oră. Acest drum va avea patru benzi de circulaţie (2 benzi pe sens) şi va beneficia de toate elementele de siguranţă specifice unei autostrăzi.

CNAIR preciza că ”s-au făcut toate eforturile pentru ca proiectul să beneficieze de finanţare nerambursabilă în actualul exerciţiu financiar”, iar pentru a putea fi deschis circulatiei cu aproximativ 3 ani mai devreme, CNAIR SA a decis, printre altele, să utilizeze resursele existente. Un element important în atingerea acestui obiectiv este şi existenţa unui acord de mediu valabil.

Acest drum va asigura o conexiune corespunzătoare a zonei de Sud-Vest a României la Coridorul IV Pan European şi va ajuta la corelarea cu proiectele de mare infrastructură deja demarate la nivelul Coridoarelor IV şi IX pan-europene.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide