Topul celor mai fiabile motoare: „Probabil nu se vor strica niciodată” | VIDEO

Autor: Radu Țuțulan 22 iul. 2024 Știri auto

Era mașinilor concepute să reziste „o viață” pare să fi apus de mult. Dar asta nu înseamnă că nu mai găsim pe piață mașini concepute să funcționeze sute de mii, chiar milioane de kilometri. Iată care sunt cele mai fiabile motoare din 2024, care e probabil să nu se strice niciodată.

Sunt foarte multe mașini la care primele probleme apar după mai puțin de 100.000 de kilometri. La altele apar chiar după primii 50-50.000 de kilometri parcurși.

Ceea ce nu e deloc o veste bună pentru un șofer care, de exemplu, parcurge în medie 50-60 km/zi. Fiindcă după doar 3-4 ani, va fi nevoit să facă vizite constante la service pentru diverse reparații.

Asta nu înseamnă, însă, nu există și mașini concepute să reziste sute de mii de kilometri, doar cu service de bază.

Cele mai fiabile motoare din 2024

Cei de la Car Help Corner au publicat care sunt cele mai fiabile motoare din 2024.

Aceste propulsoare sunt concepute, în opinia lor, să ajungă fără probleme chiar și la o jumătate de milion de kilometri.

Desigur, pentru a asta e obligatoriu ca service-ul de bază să fie efectuat la timp, iar uleiul și filtrele de motor să fie cele recomandate de producător.

Printre cele mai fiabile motoare din 2024 se află cele produse de:

  • Subaru;
  • Mazda;
  • Toyota;
  • Honda;
  • Lexus;
  • BMW;
  • Ford;
  • Nissan;
  • Mitsubishi.

Însă numai anumite propulsoare produse de acești fabricanți sunt deosebit de fiabile.

Aceste motorizări analizate de specialiști se găsesc în special pe mașinile din America de Nord. Însă, găsim în acest top și vehicule comercializate în Europa, deci și în România.

Care sunt cele mai fiabile motoare Subaru și Mazda

Motoarele Subaru FB20d și FB25d, în 4 cilindri, sunt printre cele mai fiabile motoare din 2024 produse de Subaru.

Varianta FB20d, de 2 litri, benzină, o întâlnim pe modelele Impreza și Crosstrack. Iar FB25d, de 2.5 litri, echipează Forester și Outback.

Ambele motoare sunt extrem de durabile, foarte bine construite, care pot rula un număr mare de kilometri cu doar o întreținere de bază. Problemele mecanice sunt foarte rare, iar consumul de ulei și garniturile, care înainte făceu probleme, acum s-au rezolvat”, spun autorii articolului.

Și Mazda se poate lăuda cu două motorizări deosebit de fiabile. Este vorba de propulsoarele de 2 litri și 2.5 litri Skyactive-G cu 4 cilindri.

Motorul de 2 litri este folosit în principal pentru a echipa Mazda MX5. Iar propulsorul de 2.5 litri este montat pe modelele Mazda 3 sau CX90.

Care sunt cele mai fiabile motoare hibrid: Honda și Toyota

Motoarele V6 Honda J35 de 3.5 litri, cu 6 cilindri, sunt printre cele mai fiabile propulsoare clasice din lume.

Dar, în afară de acesta, producătorul asiatic se poate lăuda și cu un motor hibrid foarte bine construit.

Propulsorul de 2 litri, cu 4 cilindri, construit de Honda s-a dovedit deja a fi foarte fiabil. Acesta echipează modele precum Honda CRV, Accord și Civic.

Honda produce aceste motoare hibrid de peste un deceniu. Problemele întâmpinate sunt extrem de rare. Honda este, cu siguranță, un expert în domeniul tehnologiei hibride”, sunt de părere cei care au realizat acest top.

Însă cele mai fiabile motoare hibrid sunt cele produse de Toyota.

Când vorbim de motoare hibride, niciun producător auto nu are mai multă experiență decât Toyota. Sunt lideri în privința acestei tehnologii și fac unele dintre cele mai bune sisteme”, mai spun specialiștii.

Cele mai bune propulsoare Toyota sunt cele de 1.8 litri și 2 litri, cu 4 cilindri, care echipează modelele Corolla și Prius. Și propulsorul de 2.5 litri, care e montat pe modelele RAV și Camry e foarte fiabil.

Aceste motoare pot funcționa fără probleme 200.000-300.000 de kilometri, fără a avea probleme majore. Desigur, cu condiția să fie întreținute corect și la timp.

Și motoarele Honda și Toyota clasice sunt recunoscute pentru fiabilitatea lor. Aceste rulează sute de mii de kilometri chiar și atunci când proprietarii nu le asigură la timp mentenanța.

Motorul Toyota care ajunge la 500.000 KM fără reparații

Toyota a reușit să realizeze un motor aproape perfect, care ajunge fără probleme chiar și la o jumătate de milion de kilometri.

Acest motor este Toyota V6 de 4 litri, cunoscut și ca GR1FR, folosit pe generația a 4 de la 4Runner. Este un motor absolut legendar. Probabil cel mai robust motor disponibil pe o mașină obișnuită. Se produce de atât de mult timp, încât orice posibilă problemă este deja istorie”, spun experții.

Din păcate, acesta e ultimul an în care motorul „indestructibil” al Toyota se mai fabrică. Din 2025, propulsorul va fi înlocuit de alte variante mai moderne, dar mai puțin testate.

Ce alte motoare sunt fiabile, aflați în clipul de mai jos.

VIDEO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Radu Țuțulan
Radu Țuțulan
Radu Țuțulan este licențiat în Științe Politice, fiind absolvent al Școlii Naționale de Științe Politice și Administrative (SNSPA). Primii pași în jurnalism i-a făcut în 2005, când încă nu terminase liceul. S-a angajat întâi la o micuță redacție de știri tv din București, au ... citește mai mult

Comentarii
Inchide