Cele mai accesibile SUV-uri 4×4 disponibile în România. Cât costă și ce oferă fiecare dintre ele – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 28 oct. 2024 Știri auto

SUV-urile au devenit cele mai căutate mașini de pe piață. Peste jumătate dintre mașinile noi vândute sunt SUV-uri. Noi am ales cele mai accesibile SUV-uri cu tracțiune integrală disponibile în România, variante ideale pentru cei ce își calculează atent bugetul.

SUV-urile din segmentul B ajung să fie adesea oferite fără tracțiune integrală, nici măcar opțional, însă mai există câteva modele care pun la dispoziție această dotare. De asemenea, pentru cei care se uită atent la bugetul pe care îl acordă pentru o mașină nouă, pot fi alegeri practice, economice și fiabile.

1. Dacia Duster III

Deja nu mai este un secret că Duster este un SUV foarte capabil, mai ales dacă ne raportăm la dimensiunile sale și prețul cu care este vândut. Cea de-a treia generație a debutat anul trecut, fiind o mașină cu un aspect dezirabil, tehnologii moderne și motoare mai eficiente. În spiritul Duster, noua generație este oferită și cu tracțiune integrală, însă doar în combinație cu motorul mild-hybrid de 1.2 litri și transmisia manuală cu șase trepte.

Cel mai accesibil Duster cu tracțiune integrală pe care îl poți cumpăra costă 23.800 de euro cu TVA inclus. Pentru acești bani primești un motor pe benzină de 130 CP și o transmisie manuală cu șase rapoarte, plus dotări precum faruri cu LED, jante din aliaj de 17 inch, sistem multimedia cu ecran de 10 inch și instrumentar de bord digital, pilot automat, cameră de marșarier și aer condițional manual.

2. Suzuki Vitara Mild-Hybrid

Suzuki Vitara este un veteran al acestui segment dat fiind faptul că actuala generația se află pe piață de aproape un deceniu. Al doilea facelift pentru Suzuki Vitara nu aduce doar un design ușor revizuit, ci și mai multe dotări în standard. La exterior, Suzuki Vitara 2024 a primit o nouă bară de protecție mai robustă, cu un element central decorativ ce aduce aminte de un bullbar.

De asemenea, Vitara oferă și mai multe sisteme în standard, precum pilotul automat adaptiv, sistemul de monitorizare a șoferului, recunoașterea semnelor de circulație, asistentul pentru păstrarea benzii etc.

În România, un Suzuki Vitara facelift în echipare Passion, cu motorul mild-hybrid de 1.4 litri ce produce 129 CP costă 24.560 de euro cu TVA inclus. Puterea ajunge la toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii manuale cu șase trepte.

3. SsangYong Tivoli

Ultimul, dar nu cel din urmă, este o alternativă populară la Dacia Duster. KGM Tivoli, cel mai mic SUV al brandului cunoscut în trecut drept SsangYong, poate fi configurat și cu tracțiune integrală, oferind un pachet atractiv pentru cei ce caută un SUV de clasă mică.

În standard, mașinile nu primesc tracțiune integrală, însă aceasta poate fi configurată contra cost, pentru suma de 1.600 de euro. Astfel, cel mai accesibil Tivoli costă în România 20.580 de euro cu TVA inclus. Toate mașinile folosesc un motor pe benzină, de 1.5 litri, care dezvoltă 163 CP și 280 Nm.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide