Cum arată cel mai spectaculos segment de pe autostrada Pitești-Sibiu?

Autor: David Andrei 06 ian. 2021 Știri auto

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a făcut publice o serie de imagini cu ceea ce definește drept “cea mai spectaculoasă lucrare de infrastructură aflată în lucru în centrul țării”. Este vorba despre un viaduct aflat pe autostrada Pitești-Sibiu.

GALERIE FOTO

Viaductul supratraversează drumul comunal DC61 între Armeni și Tălmăcel și face parte din Lotul Sibiu-Boița al autostrăzii Pitești-Sibiu. Acesta se întinde pe o lungime de 640 de metri. Pilonii săi au o înălțime de aproape 40 de metri.

Imaginile publicate pa pagina de Facebook a Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov arată stadiul lucrărilor. Pasajul va integra opt deschideri. Cele două deschideri central au fiecare o lungime de 120 de metri.

Structura are la bază tehnologia cofrajelor glisante și nu integrează elemente prefabricate. Lucrările sunt executate de firma austriacă Porr Construct.

Termenul de execuție este de 3 ani. Stadiul lucrărilor pentru construcția lotului Sibiu-Boița, inclus în autostrada Pitești-Sibiu, a trecut de 25%. Potrivit Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), lucrările sunt astfel în avans față de programul stability de constructor.

Lotul 1 al autostrăzii Sibiu-Pitești pornește de la capătul actualei autostrăzi Deva-Sibiu și se termină cu un viaduct în dreptul comunei Boița. Acesta nu cuprinde zone montane. Viaductul nu va putea fi utilizat până când nu va fi dat în folosință și lotul 2 al autostrăzii. Va fi improvizat temporar un nod rutier, care va permite ieșirea de pe acest lot de autostradă înainte de localitatea Boița.

Cel mai înalt viaduct din România este tot pe Autostrada A1

Nu este însă, cel mai înalt viaduct rutier din România. Acest titlu îi revine unei construcții din județul Sibiu. Este vorba despre viaductul de la Aciliu. Acesta a fost construit tot pe Autostrada A1 și a fost dat în folosință în urmă cu aproape șapte ani. Viaductul se întinde pe o distanță de 1,1 kilometri. Din cauza alunecărilor dese de teren din zonă, pilonii au fost îngropați în pământ până la o adâncime de 40 de metri. Cel mai înalt este pilonul numărul 5 cu o înălțime de 80 de metri!

VIDEO:


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide