Care este cel mai scump autovehicul scos la vânzare pe Autovit chiar în acest moment
Autovit este principala sursă de mașini la mâna a doua din România, însă asta nu înseamnă că aici sunt listate doar mașini „accesibile”.
Una dintre cele mai scumpe mașini disponibile la ora actuală pe site-ul de comerț auto este SUV-ul Rolls-Royce Cullinan, fabricat în 2019. Are motor pe benzină de o capacitate cilindrică de 6.749 cm3 care produce un număr impresionant de cai putere: 571, distribuiți către un sistem de tracţiune integrală şi sistemul cu patru roţi directoare.
Mașina aceasta costă 480.641 de euro.
Având în vedere că pe fișa mașinii scrie doar un kilometru, bănuim că mașina este nouă, însă chiar și așa prețul ni se pare extrem de mare.
GALERIE FOTO cu cel mai scump autovehicul de pe Autovit
Rolls-Royce 4×4 pentru offroad
Trecând peste prețul enorm, Cullinan oferă lux din abundenţă şi o sezaţie de rafinament pe şosea, specifică Rolls-Royce. SUV-ul britanic respectă conceptul „Fără efort, Pretutindeni”, oferind lux fără efort oriunde proprietarul său alege să se aventureze.
Rolls-Royce Cullinan este răspunsul la solicitările clienţilor de a-şi îndelpini visul de a călători pe trasee mai puţin explorate în condiţii cu adevărat de lux. Cullinan este al doilea Rolls-Royce construit pe noua platformă ‘Architecture of Luxury’, realizată integral din aluminiu.
Este cel mai avansat automobil realizat vreodată în uzina din Goodwood, Marea Britanie, şi cea mai avangardistă viziune ce poartă statueta The Spirit of Ecstasy.
Cullinan vine cu celebra suspensie de „Covor Magic“ ce oferă senzaţia de plutire, în timp ce sub capotă se află nu mai puţin celebrul motor V12 de 6,75 litri ce dezvoltă 571 CP şi un cuplu motor de 850 Nm. Acesta pune toate cele patru roţi în mişcare, iar acestea vin inclusiv cu un sistem de direcţie integrală.
Primul SUV Rolls-Royce are un hayon ce permite accesul la portbagaj, iar acesta este segmentat în două părţi. De asemenea, tot în portbagaj se regăsesc două scaune compacte şi pliabile ce permit ca două persoane să admire peisajul fără a renunţa la confortul automobilului. Standard, portbagajul oferă o capacitate de 560 de litri, ce poate fi extinsă la 600 dacă se renunţă la peretele despărţitor.
De asemenea, mașina britanică are cele mai noi sisteme de siguranţă, inclusiv cu vedere în infraroşu, cu un sistem de camere pentru detectarea pietonilor şi a animalelor sălbatice de pe marginea drumului, cu un cruise control adaptiv şi chiar cu un hotspot WiFi.