Cea mai puternică Dacia Sandero de serie, testată pe Autobahn. Ce viteză maximă atinge modelul românesc? – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu 14 aug. 2024 Știri auto

Dacia Sandero este cea mai vândută mașină în Europa în prima jumătate a acestui an. Este clar că mașina pleacă rapid de pe loturile dealerilor, dar cât de rapidă este pe Autobahn-ul german?

Dacia este pe o traiectorie ascendentă, mai ales dacă ne uităm la vânzările sale recente, în special la modelul Sandero. Acesta a devenit cea mai vândută mașină în Europa în prima jumătate a acestui an, cu 143.596 de exemplare comercializate.

Chiar dacă nu este un model creat pentru a traversa continente în timp ce se deplasează la viteză mare, un youtuber a testat viteza maximă a celui mai puternic Sandero de serie. Mașina a fost condusă pe o autostradă din Germania, fără restricții atunci când vine vorba de limite de viteză, de AutobahnUnlimited.

Ce viteză maximă poate atinge cea mai puternică Dacia Sandero?

Mașina aleasă pentru acest test a fost Sandero Stepway, echipată cu motorizarea de 1.0 litru turbo, cu trei cilindri, care produce 110 CP și 200 Nm cuplu maxim. Unitatea în trei cilindri este cuplată la o transmisie manuală cu 6 rapoarte, iar mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în 10 secunde, conform producătorului. În cadrul acestui test, repriza 0-100 km/h a fost atinsă în 11,09 secunde.

Pentru această motorizare, Dacia anunță o viteză maximă de 180 km/h, dar cât poate atinge, de fapt, hatchback-ul românesc? Dat fiind faptul că Sandero este o mașină ușoară, aceste motorizări mici nu au foarte mult de muncă pentru propulsa caroseria, în special la viteze mici.

Însă, lucrurile se schimbă pe măsură ce viteza crește, rezistența la înaintare fiind mai mare. Chiar și așa, clipul a arătat că mașina poate depăși viteza maximă comunicată de 180 km/h. Mai mult, mașina a reușit să atingă 200 km/h pe autostradă.

Acest test a fost realizat pe un tronson de autostradă nerestricționat. Nu încurajăm încălcarea limitelor de viteză și condusul agresiv în nicio formă. Videoclipul poate fi urmărit mai jos:

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: AutobahnUnlimited / YouTube


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide