Cea mai căutată meserie în 2019 este cea de şofer. La ce sumă poate ajunge salariul

Autor: Marius Vișan 16 aug. 2019 Știri auto
Cea mai căutată meserie în 2019 este cea de şofer. La ce sumă poate ajunge salariul

În 2019, deficitul de şoferi din România este de circa 30.000 – 40.000 de persoane, scrie Ziarul Financiar.

Companiile din România au avut oferte de locuri de muncă pentru peste 43.000 de şoferi în prima jumătate a acestui an, potrivit rezultatelor unei cercetări realizate de platforma de anun­ţuri OLX.

Astfel, „Şoferi – Servicii auto – Curierat“ a rămas în primul se­mes­tru al acestui an categoria cu cele mai multe locuri de muncă dis­ponibile în secţiunea OLX Locuri de muncă, nu­mă­rul de anunţuri de an­ga­jare fiind relativ similar cu cel din perioada si­mi­lară a anului anterior.

În prezent, în România există circa 300.000 – 310.000 de şoferi cu ates­tate profesionale, iar anga­ja­torii din dome­niul trans­por­turilor se con­frun­tă cu un deficit acut de per­sonal, de circa 30.000 – 40.000 de persoane, po­tri­vit esti­mărilor Uniunii Trans­portatorilor Rutieri din România (UNTRR).

La cât ajunge salariul unui şofer pe TIR în România

Şoferii care au permis de conducere C sau CE, carnet care permite conducerea de camioane şi remorci, câştigă în medie 2.560 lei în regiunea Bucureştiului. În Moldova, mai exact în judeţele Iaşi, Suceava, Vaslui şi Bacău, salariul mediu ajunge la 2.613 lei, iar similar, pe litoral, în judeţul Constanţa, un şofer de camion câştigă în medie 2.528 lei.

În Oltenia, salariul mediu creşte puţin, ajungând la 2.617 lei, şi continuă crească înspre regiunea centrală a ţării şi cea de vest, unde ajunge la 2.777 lei. Spre nord-vest, însă, salariul unui şofer de camion ajunge în medie la 3.063 lei în judeţele Cluj, Satu Mare, Maramureş şi Bihor.

În străinătate, în schimb, dacă un şofer auto în Bosnia şi Herţegovina câştigă mai bine decât în ţară, un şofer de camion ajunge în medie la 1.980 lei net. Croaţia rămâne însă pe primul loc cu un salariu mediu de 3.545 lei net.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide