Ce trebuie să faci ca să-ţi radiezi maşina în 2016

Autor: ProMotor 18 feb. 2016 Știri auto

 

 

O oră, atât poate dura procedura de radiere a unui autoturism, dacă la Direcţia Taxe şi Impozite Locale sau la Primărie nu este foarte aglomerat. Cei de la wall-street.ro au făcut un ghid complet al taxelor, declaraţiilor şi drumurilor pe care trebuie să le faceţi pentru a radia un autoturism. 

Radierea fiscală

Fiecare sector din Bucureşti are la Directia Taxe şi Impozite Locale birouri care se ocupă cu acte auto. La biroul de acte se vor prezenta atât cel care vinde maşina, cât şi cel care cumpără, pentru a se întocmi un contract de vânzare-cumpărare. Aici puteţi face şi o fişă de înmatriculare, copii pentru cartea maşinii şi copii pentru cărţile lor de identitate.

După semnarea actelor, vânzătorul trebuie să-şi ia un bon de ordine la un consultant fiscal auto şi două formulare pentru a le completa până ajunge la ghişeu. Tot acesta mai are de plătit la casierie şi o taxă de eliberare certificat fiscal în valoare de 4 lei.

Click pentru a descărca Declaratia pentru scoaterea din evidente a mijlocului de transport

Click pentru a descărca Cererea pentru eliberarea certificatului de atestare fiscala

Direcţia Taxe şi Impozite Locale din sectorul 1, 3 şi 4 se mişcă mai repede, în sensul că vor elibera pe loc fişa fiscala, iar pentru sectoarele 2, 5 şi 6 durează peste două zile. După radierea fiscală cel care vinde a scapat de orice obligatie faţă de stat în privinţa maşinii. 

Radierea din circulaţie a maşinii

Aceasta nu se mai efectuează în cazul vânzării/schimbării proprietarului decât în cazul casării, furtului, exportului sau retragerii definitive din circulaţie dacă se face dovada cu acte a parcării respectivei maşini intr-un spatiu adecvat.

Acte necesare pentru radierea din circulatie:

  • Cerere de radiere (Click pentru a descărca cererea);  
  • Documentul care dovedeşte motivul radierii (dovada dezmembrarii la REMAT/documentul care atesta exportul vehiculului);
  • Fişa de înmatriculare;
  • Certificatul fiscal;
  • Certificatul de radiere completat în trei exemplare;
  • C.I copie şi original;
  • Numerele masinii;
  • Talonul in original; 
  • CIV-ul masinii in original si copie.

În cazul în care vrei să înmatriculezi găseşti o maşină AICI găseşti cea mai completă listă despre actele şi taxele pe care trebuie să le plăteşti. 

 

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide