Ce probleme are Dacia Jogger după 1 an și 70.000 de KM: „Arată a mașină serioasă” – VIDEO

Publicat: 17 05. 2023, 11:36
Actualizat: 17 05. 2023, 12:09

Ce probleme are Dacia Jogger după un an de utilizare și 70.000 de km parcurși? O analiză amănunțită relevă defectele celui mai practic model Dacia.

Dacia Jogger este, cel puțin în acest moment, cel mai spațios model pe care producătorul autohton îl are în oferta sa. Noul Jogger a înlocuit în gama Dacia atât Loganul MCV, cât și monovolumul Lodgy. Este mai mare decât vechiul MCV și, asemenea lui Lodgy, oferă clienților posibilitatea de a configura șapte locuri.

Mașina a avut timp să își consolideze locul pe piață și deja au apărut exemplarele vândute la mâna a doua. Astfel de mașini se pot dovedi a fi niște afaceri foarte bune, dacă știi unde să te uiți. România rămâne o țară în care rata mașinilor second-hand cu probleme ascunse sau kilometri dați înapoi este destul de mare, așa că indiferent dacă vă cumpărați o mașină veche de 1 an sau de 10 ani, este important să o verificați atent.

Dan Babu de la Mașina Potrivită, care a fost și cel mai recent invitat la „Podcast cu Prioritate”, în care a vorbit despre ce înseamnă „Mașina Potrivită” și la ce trebuie să te uiți atunci când cumperi o mașină la mâna a doua.

Ce probleme are Dacia Jogger după 70.000 de km și care este prețul cerut?

El a verificat și o Dacia Jogger produsă în 2022, o mașină care în doar un an a parcurs 70.000 de km, fiind vândută acum pe piața de mașini rulate. Dacă vă întrebați cum a parcurs deja această distanță, mașina ar fi aparținut unei companii și a fost utilizată pentru a face naveta România-Belgia.

La exterior, mașina nu are urme de revopsiri, iar din raport rezultă că nu ar fi avut niciun accident până acum. De asemenea, vine și cu anvelope în stare bună, iar pe dedesubt arată bine, un indice că a fost folosită preponderent pe autostradă.

La fel și în interior, mașina este curată, nu are rupturi, iar dotările sunt demne de o mașină modernă: navigație, climă, scaune încălzite și pilot automat.

În schimb, Dan Babu are câteva rețineri cu privire la motorul mașinii. Cu toate că l-a surprins modul în care se mișcă mașina echipată cu motorul de un litru și 110 CP, el a găsit sub capotă niște scurgeri de ulei. De asemenea, în cartea de service, ultima revizie apare la 25.000 de kilometri, așa că este incert dacă mașina a mai primit o altă revizie până când a atins 70.000 de kilometri. Ce-i drept, mașina are doar un an, ceea ce înseamnă că ar trebui să fie încă în garanție, iar aceste probleme ar putea fi discutate cu o reprezentanță.

Acum intervine prețul: ați plăti 15.500 de euro pentru această mașină? Sau ați alege altceva, poate chiar un alt model de la Dacia, dar care să fie nou?

VIDEO