Ce este, cum arată și cât costă Dacia Dokker Yevana (cu video)
Sezonul estival bate la ușă, iar pentru cei care nu își permit un sejur într-un resort de cinci stele, Dacia Dokker Yevana este soluția ideală. Pentru cei care caută o vacanță „low-cost”, o companie spaniolă a găsit o variantă excelentă pe termen lung. Aceasta se numește Dacia Dokker Yevana și este o autorulotă cu care poți să pleci în vacanță fără să te mai gândești la cazare.
Cum a fost transformată Dacia Dokker în autorulotă?
INTRĂ ÎN GALERIA FOTO
Yevana este o companie spaniolă cu sediul în Madrid, specializată în transformarea vehiculelor utilitare în autorulote. Acum, ibericii intră pe piața „low cost”, iar pentru asta s-au decis să modifice modelul autohton Dacia Dokker, pensionat în urmă cu doi ani.
Pentru a putea face toate modificările, specialiștii de la Yevana au folosit din plan spațiul pe care îl oferă mașina. Autorulota compactă românească măsoară doar 4,36 de metri în lungime, însă spațiul de încărcare este de aproximativ 800 de litri.
Camper-ul bazat pe Dokker nu va oferi confortul pe care îl oferă de regulă o rulotă convențională. Cu toate acestea, mașina poate găzdui patru călători. Spaniolii au înlocuit bancheta cu trei locuri cu una cu doar două locuri. Cel de-al treilea loc a fost transformat într-un spațiu de depozitare. Aici sunt ascunse o măsuță de 40 x 65 cm pliabilă pe ușa batantă din stânga-spate și două scaune, care se pot folosi la picnic sau chiar pe plajă.
În spatele scaunelor a fost „desenată” o mini-bucătărie. Aceasta este utilată cu o chiuvetă de mici dimensiuni, un rezervor de apă de 32 de litri, un mini-frigider de 31 de litri și o plită. În același timp, când mașina a campat, se pot folosi un duș improvizat cu furtun retractabil. Piesa de rezistență o reprezintă patul dublu cu dimensiunile 1,95 x 1,10 m cu saltea pliabilă.
Cât costă Dacia Dokker Yevana?
Dacia Dokker Yevana oferă trei zone cu iluminare exterioară LED, în special în partea din spate a vehiculului. Nu în cele din urmă, alimentarea cu energie pe timpul campării este asigurată de un panou cu celule fotovoltaice montat pe acoperiș, o baterie AGM de 100 Ah și un invertor de 600 W.
Există două variante de motorizare. Prima dintre acestea este un 1.6 SCe cu patru cilindri de 110 CP, care funcționează cu benzină, dar și cu GPL. Din ofertă mai face parte un diesel 1.5 dCi de 95 CP. Ambele versiuni pot fi asociate unei cutii de viteze manuală.
Totodată, producătorul spaniol oferă o paletă de opt culori pentru configurarea interiorului. De asemenea, pe lista de „opționale” figurează un televizor cu diagonala de 16 inch, geamuri fumurii și o priză exterioară de 230 V. Compania iberică oferă și o configurație „off-road” pentru Dokker camper. Pachetul include o suspensie înălțată, anvelope speciale și protecții metalice pe sub caroserie.
Kit-ul de autorulotă pentru Dacia Dokker de la Yevana va crește prețul mașinii cu 9.750 de euro. Clienții care vor să închirieze un Dokker camper vor trebui să plătească între 70 și 80 de euro pe zi.