„Ce-am făcut când am tăcut”, Andreea Esca – turneu de promovare
Primele evenimente sunt programate astfel:
- Braşov, sâmbătă, 7 iunie, ora 11.00 – Librăria Humanitas, Piaţa Sfatului nr. 16
- Sibiu, sâmbătă, 7 iunie, ora 17.00 – Librăria Humanitas, Str. Nicolae Bălcescu nr.16
- Cluj, Duminică, 8 iunie, ora 14.00,– Librăria Humanitas, Str. Universităţii nr. 4
Volumul „Ce-am făcut când am tăcut” a apărut la editura Humanitas şi a fost lansat in cadrul Salonului Internaţional de Carte Bookfest din Bucuresti. In cadrul lansarii, Andreea Esca a marturisit că această carte a fost scrisă pentru a fi lansată în mai, deoarece în această lună se împlinesc zece ani de când a fost înfiinţată revista The ONE, în care au apărut foarte multe dintre textele reunite în volumul „Ce-am făcut când am tăcut”.
Scriitorul Radu Paraschivescu consideră că volumul „Ce-am făcut când am tăcut” reprezintă „un autoportret din cuvinte” al Andreei. „Ce-am făcut când am tăcut e un portret atipic, şi asta nu doar fiindcă frazele ţin loc de culori. E atipic şi fiindcă Andreea Esca nu-şi falsifică amintirile şi viaţa. E sinceră, cordială, sensibilă. Preferă să fie autentică în loc să-şi dea cu fard pe viaţă. Îşi păstrează anumite candori şi nu se sustrage nostalgiilor. Scrie neîmpovărată de propriul brand, ci înveselită de gândul că le poate spune şi altora poveşti despre copilărie, adolescenţă şi prima iubire”, susţine Radu Paraschivescu.
„Îmi plac poveştile adunate sub acelaşi ‘acoperiş’…ca să le citesc pe nerăsuflate. Aşa că am ales pentru această carte mult din ceea ce am scris în revista The ONE, dar şi alte întâmplări despre care n-am avut vreme să vă povestesc. Şi eu am descoperit, de exemplu, ce scria Tudor Chirilă pe blogul său cumpărându-i cartea în care adunase toate postările, pentru că nu am răbdare să urmăresc constant un blog, dar citesc cărţi. Aşa că m-am gândit că vreau să le spun poveştile mele şi celor care nu citesc revista număr de număr sau acelora care nu sunt pasionaţi de reviste glossy”, îşi caracterizează Andreea cartea.
„Andreea Esca este ştirea României. Sunt generaţii care au crescut cu ea în minte, pe ecranul ProTV. Însă o jurnalistă de ştiri profesionistă nu le vorbeşte oamenilor cu chiar cuvintele ei. Oricât ar fi de ataşantă, trebuie să rămână şi impersonală, să nu lase să se vadă prea mult dincolo de chip şi voce. În cartea aceasta, Andreea Esca simte nevoia să ne spună cuvintele ei. Să ne transmită ştiri despre ea şi despre oameni, altfel decât la televizor. Andreea păşeşte dincoace de ecran, printre noi”, este de părere Cristian Tudor Popescu, care face referire la cartea Andreei.