ASF a declanșat procedura de intrare în faliment pentru a companiei City Insurance, iar decizia a fost publicată în Monitorul Oficial pe 27 septembrie. Potrivit legii, polițele RCA City Insurance mai sunt valabile doar 90 de zile de la această dată, în cazul în care acestea nu sunt denunțate înainte de expirarea acestui termen. Iată ce acte ai nevoie și cum trebuie să procedezi ca să denunți o poliță RCA încheiată la City Insurance.
Denunțarea poliței RCA emise de City Insurance este cel mai bun lucru pe care-l pot face cei care au astfel de polițe. Chiar dacă, teoretic, acestea sunt valabile în continuare, acoperirea acestora este una redusă, la numai 100.000 de euro pentru fiecare contract de asigurare. În plus, începând cu data de 26 decembrie, toate polițele care nu au fost denunțate vor valora la fel de mult ca și hârtia pe care au fost tipărite.
Prin urmare, recomandarea specialiștilor este ca aceste polițe să fie denunțate cât mai curând, pentru a recupera banii pentru perioada rămasă din valabilitatea originală a poliței. Trebuie spus că pot fi denunțate doar polițele pentru care nu sunt înregistrate daune, în perioada anterioară datei denunțării.
Pentru denunțarea poliței RCA emise de City Insurance (sau orice altă poliță RCA) trebuie să completezi o Cere de renunțare, de pe site-ul City Insurance, www.cityinsurance.ro. Cererea completată se trimite la City Insurance pe adresa de email dedicată [email protected]. Apoi, trebuie să trimiți la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) o Cerere de plată – Anexa 9-Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă (disponibilă pe www.fgaromania.ro),pe adresa de E-mail: [email protected], însoțită de următoarele documente:
Cei care denunță polița RCA emisă de City Insurance trebuie să știe că, din momentul în care Cererea de denunțare este procesată, mașina lor este neasigurată. Prin urmare, pentru a evita situațiile neplăcute, înainte de a trimite cererea de denunțare trebuie să închei deja o altă asigurare RCA la un alt asigurator.