Câţi giga de informaţie crezi că sunt pe Google? Stai să vezi câţi kilometri poţi să te plimbi prin lume

Autor: Alexandru Banu 26 sept. 2017 Știri auto
Câţi giga de informaţie crezi că sunt pe Google? Stai să vezi câţi kilometri poţi să te plimbi prin lume

Google Maps a devenit o constantă necesară în viaţa noastră. Vorbim de hărţile care sunt folosite de cei mai mulţi provideri de aplicaţii şi clienţi. Sunt corecte, sunt complete, pline de puncte de interese, benzinării şi alte utilităţi pentru şoferi, pietoni sau călători. Azi, fără Google Maps, eşti un turist sau un şofer semialienat. Asta, desigur, din păcate. Dar am trecut de vremea în care desfăşuram harta pe segmente şi sectoare în toată maşina, de nu mai vedeam nimic din drum.

Hărţile din Google sunt o unealtă mult prea mişto pentru orice om de pe planeta asta care vrea să ajungă în orice fundătură de drum. Mashable a făcut un top al celor mai necunoscute lucruri despre Google Maps şi cel puţin 11 din 11 ni se par foarte inetersante. Chiar dacă nu ar putea se ridice niciodată la nivelul discuţiilor despre seminţele qinoa şi beneficiile lor, sperăm că vei găsi un interlocutor în pauza de masa care să fie 10% interesat de aceste detalii.

1.       Google este despre informaţie, iar informaţia costă spaţiu de stocare. Google a colecţionat pe internet 20 de petabites sau 21 de milioane de gigabites, pe înţelesul tuturor. Adică fix 20.500 de terabites.

2.       Imaginile aeriene şi cele din satelit sunt actualizate o data la două săptămâni. Imaginile de pe stradă sunt şi ele actualizate cât de repede se poate, chiar dacă există un ecart între ele şi cele aeriene sau din satelit. Asta din cauza condiţiilor de la sol – vreme, drumuri agglomerate, interdicţii, stări conflictuale etc.

3.       Atunci când apar imagini cu continut ofensator, absolut involuntar, oamenii le raportează şi echipele google se ocupă imediat să le rectifice.

4.       În modul street view, plăcuţele de înmatriculare şi feţele persoanelor sunt blur-ate (cenzurate) automat, iar dacă anumite personae cer un blur mai puternic, dorinţa ei este respectată de Google.

5.       Imaginile din satelit pentru Google Maps şi Google Earth vin de la furnizori care pun imagini la dispoziţie şi pentru alte servicii (ex: armata).

6.       Anumite zone pot fi blur-ate la cererea unor instituţii strategice

7.       Google a colaborat cu mii de afaecerişti din 8 ţări ca să aibă imagini de tip street view în clădiri. Clădirile sunt din SUA, Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Franţa, Canada, Irlanda şi Olanda. Spre exemplu, în SUA puteţi să vizitaţi Casa Albă.

8.       Din 2007, de la începutul proiectului Maps, Google a făcut nişte zeci de milioane de poze pe străzi şi maşinile au făcut 8 milioane de kilometri.

9.       Camerele care fac poze au 15 lentile şi fac poze de 65 de megapixeli

10.   În afară de maşini, pentru drumurile înguste sau locaţii speciale, Google foloseşte biciclete, trotinete, snowmobile şi roboţei teleghidaţi (pentru clădiri)


Urmărește Promotor.ro pe Google News




Comentarii
Inchide