Caterham dezvăluie conceptul Project V, un coupe electric cu autonomie de 400 de kilometri

Autor: Adrian Somai 13 iul. 2023 Știri auto

Caterham a prezentat la mijlocul acestei săptămâni primele fotografii și detalii oficiale cu noul Project V, un concept care anunță un viitor model electric. Potrivit Carscoops, este vorba despre un coupe sport, care ar putea să ajungă pe piață în următorii doi sau trei ani, cel mai probabil până la începutul anului 2026.

Prototipul urmează să fie expus în această perioadă în cadrul Festivalului de Viteză de la Goodwood, însă producătorul britanic de mașini sport nu a mai avut răbdare și a decis în cele din urmă să ne ofere un mic preview. Și, trebuie să recunoaștem, avem ce vedea, noul designer șef al mărcii britanice făcând o treabă excelentă!

Caterham anunță că viitorul model ar urma să aibă o masă totală de 1.190 de kilograme. Modelul va putea găzdui la interior trei sau patru pasageri, care vor găsi la nivelul habitaclului un display central pentru sistemul multimedia și un instrumentar de bord digital. Mașina vă fi echipată cu jante de 19 inci în partea din față, respectiv cu jante de 20 de inci în partea din spate.

Viteză maximă de 230 km/h pentru Project V Concept

Din punct de vedere tehnic, știm deja despre conceptul Project V că este echipat cu o unitate de motorizare electrică, amplasată pe puntea spate și capabilă să livreze nu mai puțin de 268 de cai putere. Alături îi stă o baterie litiu-ion de 55 kWh, care poate fi încărcată cu până la 150 kW. În aceste condiții, autonomia viitorului coupe electric ar putea ajunge până la aproximativ 400 de kilometri, conform standardului WLTP.

Cu o astfel de echipare tehnică, cifrele de performanță ale viitorului Project V nu dezamăgesc deloc, ba chiar din contră. Astfel, avem în primul rând o viteză maximă care poate ajunge până la 230 km/h. Apoi, modelul britanic va putea accelera de la 0 la 100 km/h în 4.5 secunde. Britanicii promit, de asemenea, și o încărcare foarte rapidă a bateriei, repriza 20 – 80% urmând să dureze numai 15 minute.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Caterham


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide