Cât costă un detector radar la Dedeman? Sunt sau nu legale aceste dispozitive în România

Autor: Ionuț Vîlciu 24 iul. 2024 Știri auto

Un detector radar este acel dispozitiv folosit de șoferi de unii șoferi pentru a evita amenzile de viteză, dar este legal să le folosim?

Niciunui șofer nu-i place să primească amenzi și toți încearcă să evite, pe cât posibil, amenzile de circulație, inclusiv cei care apasă pedala de accelerație mai mult decât ar trebui să o facă, depășind astfel limita de viteză. Aici intervin detectoarele de radar.

Șoferii care folosesc astfel de dispozitive au un singur scop, acela de a identifica din timp și de la distanță aparatele radar ale poliției instalate pe șosele pentru a evita o amendă. Recomandăm tuturor șoferilor să respecte limita legală și să nu se bazeze pe astfel de dispozitive.

Cât costă un detector radar?

Dar să spunem că te-ai hotărât să achiziționezi un astfel de aparat. Ele pot fi găsite în diferite magazine, nu exista unul specializat. Noi am găsit unul nu foarte scump, care este vândut pentru prețul de 324,99 de lei.

Acest detector de radar Cobra RAD 250 are două moduri de funcționare: city și highway. Se montează pe parbriz, iar când detectează un radar al poliției, fie el static sau mobil, va emite un semnal sonor de avertizare.

Este legal să folosim un detector radar în România?

Detectoarele radar sunt disponibile în țara noastră de multă vreme și pot fi cumpărate și folosite fără a aduce asupra șoferilor posibile contravenții.

Totuși, încă mai există o anumită confuzie printre șoferii din România, legată de legalitatea acestor dispozitive. În România, Codul Rutier nu interzice folosirea acestor detectoare de radar. Utilizarea aparatelor de detectare a radarelor poliției este perfect legală, iar achiziționarea unui model mai scump și mai performant îți va oferi avantajul detectării aparatelor radar de la o distanță și mai mare.

Însă, pe teritoriul României sunt interzise aparatele anti-radar, cele care pot perturba funcționare camerelor radar ale autorităților. Dacă sunteți prins folosind un astfel de aparat, puteți fi sancționat cu amendă. Legislația actuală interzice comercializarea și utilizarea aparatelor anti-radar.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide