Cât costă noul Hyundai Elantra facelift în România? Sedanul coreean are un raport preț/calitate excelent

Autor: Ionuț Vîlciu 06 iun. 2024 Știri auto

Hyundai Elantra este unul dintre cele mai populare modele din gama producătorului coreean. Sedanul compact a primit între timp și un facelift, dar încă mai merită cumpărat în 2024?

Lansată în urmă cu patru ani, actuala generație a sedanului compact Hyundai Elantra a primit un facelift, actualizare menită să o mențină atractivă, dat fiind că este unul dintre cele mai populare modele din portofoliul coreenilor.

Facelift-ul modelului coreean aduce o bară frontală ceva mai agresivă, plus noul logo bidimensional Hyundai. În partea din spate regăsim un design familiar și inconfundabila bandă LED ce se întinde pe toată lățime portbagajului. Vorbind despre portbagaj, acesta măsoară 474 de litri, astfel că este destul de generos pentru clasa din care Elantra face parte.

Ce motorizări sunt disponibile?

În România, Hyundai Elantra este disponibil cu o singură motorizare. Este vorba despre un motor de 1,6 litri, care dezvoltă 123 CP și 153 Nm. Fiind un motor aspirat, puterea maximă este atinsă sus în ture, la 6.300 RPM.

Echiparea de bază cuplează acest motor cu o transmisie manuală cu 6 rapoarte, în timp ce varianta de top folosește o transmisie automată de tip CVT. Chiar dacă nu este cea mai dinamică transmisie, este o soluție care orientată către confort, o alegere bună pentru cei care folosesc mașina preponderent în oraș.

Cât costă Hyundai Elantra facelift în România?

În România, prețurile pentru Hyundai Elantra facelift pornesc de la 21.753 de euro. Vorbim, bineînțeles, de echiparea de bază intitulată Highway. Aceasta poate fi cumpărată cu transmisie manuală sau automată, dar versiunea echipată cu transmisia CVT are un preț de listă de 23.657 de euro. În final, varianta de top Exclusive are un preț de listă de 25.323 de euro.

În standard, mașina vine dotată cu jante din aliaj de 16 inch, faruri cu tehnologie LED, oglinzi cu reglaje electrice, climatizare automată, cameră de marșarier, volan din piele încălzit și pilot automat. Astfel, chiar și în echiparea de bază, Elantra este o mașină care oferă o listă de dotări cuprinzătoare, un motor suficient de potent și eficient, plus un nivel de siguranță crescut.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Hyundai


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide