Cât costă în România cel mai ieftin SUV SsangYong? Bate sau nu Dacia Duster

Autor: Ionuț Vîlciu 04 iun. 2024 Știri auto

SsangYong rămâne un producător popular în România, iar cel mai ieftin model al său, Tivoli, continuă să se impună în segmentul SUV-urilor subcompacte.

Bătălia dintre SUV-urile de segment B este una acerbă, dat fiind și faptul că mulți producători au lansat astfel de mașini pentru a profita de popularitatea SUV-urilor de mici dimensiuni. SsangYong Tivoli este cel mai mic, dar și cel mai accesibil model din oferta producătorului auto coreean, fiind un rival pentru mașini precum Dacia Duster.

Facelift-ul lui Tivoli a fost prezentat în decursul anului trecut și a adus o parte frontală complet nouă pentru SUV-ul coreean. De asemenea, mașina a primit noi praguri laterale și noi modele de jante din aliaj. La interior, noul Tivoli facelift păstrează instrumentarul digital cu diagonală de 10.25 inch și ecranul central de 9 inch. În plus, SUV-ul primește acum 14 sisteme noi de siguranță activa și comenzi tactile pentru sistemul de climatizare.

SsangYong Tivoli facelift – SUV-ul ce se axează pe raportul calitate/preț

Indiferent de versiunea aleasă, SsangYong Tivoli folosește același motor de 1.5 litri turbo, ce dezvoltă 163 CP și 280 Nm cuplu maxim. Un avantaj al acestui model este că îl poți avea exact așa cum îți dorești: tracțiune față cu transmisie manuală sau automată, tracțiune integrală cu transmisie manuală sau automată. Tracțiunea integrală este un lucru rar în acest segment, iar faptul că poate fi comandată indiferent de transmisia aleasă sau de nivelul de echipare reprezintă un atu important pentru Tivoli.

Dacă vă interesează ca motorul să fie mai puternic decât media clasei și nu vă deranjează să sacrificați puțin spațiu, atunci Tivoli poate fi alegerea câștigătoare. În plus, dacă vreți ceva și mai spațios și nu vă deranjează să renunțați la tracțiunea integrală, există Tivoli Grand, o versiune cu portbagaj extins a lui Tivoli.

În România, prețurile pentru SsangYong Tivoli pornesc de la 18.890 de euro cu TVA inclus. În cazul lui Tivoli Grand, prețurile pornesc de la 20.050 de euro cu TVA inclus.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: SsangYong


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide