Cât costă cea mai ieftină Dacia Duster pe GPL în România? Motorizarea cu autonomie de peste 1.000 KM

Autor: Ionuț Vîlciu 01 iul. 2024 Știri auto

Dacia Duster a ajuns la cea de-a treia generație, iar livrările așteptatului SUV abia au început. Cât costă în România cea mai ieftină versiune cu motor pe GPL, mașina ideală pentru flote?

Dacia Duster III este o mașină cu care cred că ne-am obișnuit până acum. Prezentată la finalul anului trecut, noua generație a SUV-ului construit la Mioveni abia a început să fie livrată către clienți.

Știm foarte bine că noua generație nu va mai fi disponibilă cu o motorizare diesel, fapt ce i-a dezamăgit pe unii fani ai acestui model, Dacia a renunțat astfel complet la motorizările din gama sa.

Alternativa pentru cei ce caută un Duster cât se poate de economic, dar nu au bugetul necesar pentru versiunea full-hybrid, ar putea fi motorizarea de bază. Este vorba despre Eco – G 100, motorizare care vine echipată cu instalație de gaz din fabrică.

Cât costă cea mai ieftină Dacia Duster pe GPL?

În România, cel mai ieftin Duster costă 18.800 de euro. Pentru această sumă de bani, clienții vor primi o Dacia Duster în echipare Essential. Astfel, această versiune vine în standard cu jante din tablă de 16 inch, oglinzi și mânere din plastic negru, la fel și ornamentele din bara frontală. Toate versiunile primesc faruri cu lumini de zi LED și fază scurtă LED, în timp ce faza lungă folosește becuri clasice cu halogen.

Interiorul versiunii de bază nu dispune de ecranul multimedia de 10 inch prezent pe versiunile superioare, iar tabloul de bord folosește ceasuri clasice cu un ecran mai mic în mijloc. De asemenea, versiunea de bază oferă dotări standard precum: aer condiționat manual, geamuri electrice în față, oglinzi cu reglaje electrice și încălzite, senzori de parcare spate, asistent pentru menținerea benzii, frânare automată în caz de urgență și pilot automat.

Motorizarea de un litru dezvoltă 100 CP și 160 Nm, fiind cuplată exclusiv la o transmisie manuală cu 6 rapoarte. Din nefericire, dacă doriți tracțiune integrală, singura modalitate de a o avea este să vă îndreptați atenția către motorizarea mild-hybrid de 1,2 litri.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Dacia


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide