Cât consumă Dacia Spring pe Transfăgărășan? Test real de autonomie – VIDEO
Cât consumă, cu adevărat, Dacia Spring pe Transfăgărășan? Un proprietar a făcut testul în condiții reale pentru a afla răspunsul.
Dacia Spring este, fără dar și poate, cea mai vândută mașină electrică în România. În primele 6 luni ale anului curent, Dacia a vândut 3.266 de exemplare de Spring electric în România, conform datelor publicate de APIA.
Dacia Spring a câștigat mulți clienți, în special datorită prețului de achiziție foarte avantajos prin programul Rabla Plus, destinat mașinilor electrice. Astfel, modelul electric poate fi achiziționat cu aproximativ 11.000 de euro după aplicarea tichetului de la stat.
Cu toate că este o mașină destinată uzului preponderent urban, există destui proprietari care fac și drumuri în afara orașului, uneori pe rute neașteptate, cum ar fi Transfăgărășanul. Spring nu este tocmai mașina cu care să parcurgi acest drum, dar au existat destui care au făcut-o. Dacă deții o Dacia Spring și ai vrea să parcurgi Transfărășanul, un proprietar a efectuat testul de consum.
Test de consum cu Dacia Spring pe Transfăgărășan
Mihai Matincu, un proprietar de Spring, a vrut să afle cât consumă micul model electric pe Transfăgărășan. El nu a parcurs întregul traseu, ci doar o parte din acesta, dar ne putem creiona o idee cu privire la autonomia mașinii în condițiile date.
El a plecat în acest test de 160 de kilometri dus-întors cu bateria aproape plină. A încărcat mașina până la 99%, având o autonomie estimată de 227 de kilometri. După primii 39 de kilometri, autonomia rămasă afișată a fost de 186 km, iar procentajul bateriei a ajuns la 81%.
Mihai a ajuns la primul punct, acolo unde va întoarce, cu 59% baterie rămasă, după ce a parcurs 81 de kilometri. Autonomia rămasă a fost de 129 de kilometri, dar urmează partea de coborâre, așa că ar trebui ca mașina să mai recupereze energie.
La finalul traseului, după coborâre, computerul de bord indica faptul că în baterie a mai rămas 36%, iar autonomia rămasă era de 103 kilometri. Consumul final a fost de 9,7 kWh per 100 km. Astfel, autonomia de 230 km a mașinii poate fi depășită, dacă utilizezi atent resursele pe care le ai.
VIDEO