Cariera lui Suzuki Jimny ia sfârșit în Europa. Producătorul anunță o ediție specială pentru a marca momentul

Autor: Ionuț Vîlciu 09 iul. 2024 Știri auto

Suzuki Jimny va înceta să mai fie vândut în Europa. Pentru a marca finalul de carieră al micului SUV, producătorul a lansat o ediție limitată pentru piața din Germania.

Micul SUV de la Suzuki este o legendă printre pasionații de off-road de pretutindeni. Dimensiunile compacte, simplitatea și fiabilitatea l-au ajutat să cucerească fanii ieșirilor în teren accidentat. Din nefericire pentru clienții europeni, mașina nu va mai fi vândut în forma sa actuală în Europa. Pentru a celebra sfârșitul acestui model în Europa, Suzuki Germania a lansat o ediție specială.

Ediția limitată destinată pieței din Germania este intitulată Jimny Horizon, un nume sugestiv pentru finalul de drum pentru SUV-ul japonez. Din cauza noilor standarde de poluare, acest model nu va mai putea fi comercializat. Ediția specială este disponibilă acum în Germania la dealerii participanți, fiind disponibile doar 900 de exemplare pentru 900 de doritori norocoși.

Suzuki Jimny nu va mai putea fi cumpărat în Europa

Conform Motor1, ediția de rămas bun pentru Suzuki Jimny are un design ușor modificat, comparativ cu un model obișnuit. Grila față include textul SUZUKI, având un design retro, specific anilor ’80. Aspectul mașinii este completat cu un scut de protecție în partea frontală, ornamente pentru pragurile laterale și apărători de noroi pentru fiecare roată în parte.

Întregul pachet este completat de liniile de le laturile caroseriei și textul Jimny din partea inferioară a ușilor. Jantele din tablă contribuie, de asemenea, la aspectul retro.

Din punct de vedere mecanic, ediția limitată Jimny Horizon nu diferă cu nimic de un Jimny obișnuit. Este folosit același motor de 1.5 litri, care dezvoltă 102 CP și 130 Nm cuplu maxim.

Toată puterea motorului este preluată de cutia manuală cu 5 trepte, de altfel singura disponibilă, fiind transmisă în mod normal către puntea spate. Puntea față poate fi cuplată la nevoie, iar Jimny, în adevăratul spirit al unui off-roader, dispune și de reductor.

Ediția finală pentru Suzuki Jimny nu este ieftină. În Germania, un exemplar costă 32.340 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Suzuki


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide