Care este cea mai nesigură mașină? TOP-ul vehiculelor, SUV-urilor și camionetelor pe care ar fi bine să le eviți – VIDEO

Autor: Robert Pindic 31 mai 2023 Știri auto

Constructorii auto nu oferă întotdeauna același grad de calitate pentru automobilele produse de aceștia. Astfel, am realizat o listă cu cele mai nesigure mașini pe care orice cumpărător ar trebui să le evite.

Apelăm și de această dată la ajutorul Car Help Corner, care a adunat informații despre vehiculele cu cele mai mici punctaje înregistrate pe studiile anuale de fiabilitate, realizate de Consumer Reports.

Trebuie să ne amintim, totuși, că sursa informațiilor este America de Nord, iar caracteristicile tehnice ale vehiculelor pot să difere în comparație cu mașinile de pe piața auto mondială. Astfel, acestea sunt cele mai puțin fiabile autovehicule.

10. Jeep Wrangler

În ciuda faptului că este un vehicul apreciat de adepții offroad-ului, nu are cea mai bună reputație în ceea ce privește fiabilitatea. Problemele principale regăsite pe acest model provin de la suspensii, componentele electrice, dar se întind și până la motor și transmisie. Jeep Wrangler 4xe pare să fie cea mai problematică versiune a mașinii americane, având numeroase rechemări în service datorită defecțiunilor la motor sau supraîncălzirii bateriei. Consumer Reports a evaluat acest vehicul cu 24 de puncte din 100 în ceea ce privește fiabilitatea.

9. Mercedes GLE

Cu un scor de 23 de puncte din 100 oferit de Consumer Reports, problemele acestei mașini cuprind defecțiuni minore ale motorului sau ale sistemului electric. Mașinile europene de lux nu sunt văzute prea bine în SUA din punct de vedere al fiabilității, iar costurile de reparații sunt foarte ridicate.

8. Jeep Gladiator

Fiind versiunea pick-up a modelului Wrangler menționat anterior, acesta preia defectele sale, de la părțile electrice la componente mecanice. Scorul acestuia nu este strălucit, obținând doar 21/100, din partea Consumer Reports.

7. GMC Sierra și Chevrolet Silverado

Ultimul deceniu a înregistrat o scădere în fiabilitate pentru autovehiculele General Motors. Au fost raportate numeroase probleme în legătură cu transmisia, electronicele sau chiar diversele motorizări – în special cele V8 de 5.3 și 6.2 litri. Cea mai comună problemă ar avea legătură cu supapele motorului, care ar fi putut duce, în final, la reconstruirea acestuia. Consumer Reports a oferit un punctaj de fiabilitate de doar 19/100.

6. Chevrolet Bolt

Bateriile acestor mașini electrice au fost principala cauză a nemulțumirii clienților, fiindcă au existat cazuri în care acestea au luat foc. Incidentele au rezultat în numeroase rechemări în service, acoperind modelele Chevrolet Bolt produse până în anul 2017.

5. Ford Explorer

Modelul Ford se află printre cele mai nesigure mașini din sectorul SUV-urilor cu trei rânduri de scaune. Posesorii de Ford Explorer au întâmpinat probleme referitoare la transmisie, componente electronice sau chiar motoarele EcoBoost. Având în vedere prețul, design-ul și opțiunile oferite, Ford Explorer nu pare o mașină ideală. Acest lucru este confirmat și de Consumer Reports, autoturismul în cauză obținând un punctaj de doar 16 puncte din 100, în ceea ce privește fiabilitatea.

4. Nissan Sentra

Deși mai multe modele Nissan au fost afectate de această defecțiune, transmisia CVT este subiectul unui lung istoric de probleme pentru Nissan Sentra. Constructorul japonez a realizat un redesign al mașinii, însă nu a fost îndeajuns pentru a acoperi defectele tehnice.

3. Lincoln Aviator

Modelul împarte aceeași platformă de producție cu Ford Explorer, iar prin urmare, împart și aceleași defecte. Însă, Lincoln Aviator este puțin mai scump și are un sistem mai complicat față de modelul menționat anterior. Fiind o mașină plug-in hybrid (sistem care nu este prea eficient pe această mașină), a suferit o rechemare în service legată de o defecțiune la baterie, alături de un risc de incendiere a autovehiculului. Aceste neajunsuri au rezultat într-un punctaj mic pentru Aviator, de doar 8/100, oferit de Consumer Reports.

2. Hyundai Kona EV

Deși vehiculele electrice deja nu sunt cunoscute pentru fiabilitatea lor, Hyundai Kona EV are performanțe mult mai scăzute în această categorie. Probleme electronice, defecte ale sistemului de climatizare, ale motoarelor electrice cât și ale bateriei sunt câteva dintre slăbiciunile modelului Kona EV. Asemenea Chevrolet Bolt, mașina coreeană a făcut subiectul unei rechemări majore datorită bateriilor defecte. Hyundai Kona EV a obținut un scor de 5 puncte din 100.

1. Ford F-150 Hybrid

Modelul dispune de un motor de 3.5 litri twin-turbo V6 cu un sistem hibrid marca Ford. Deși aceste specificații sunt bune, defectele modelului F-150 sunt numeroase, afectând transmisia, bateria și diverse componente electrice. Ford F-150 Hybrid a obținut doar 4 puncte din 100 pe Consumer Reports, astfel fiind poziționat drept cel mai puțin fiabil vehicul.

Statisticile provin din America de Nord, în special SUA. Deși informațiile ar putea să difere pentru vehiculele din România sau cele pe piața internațională, aceste defecțiuni s-ar putea regăsi pe orice model, de orice proveniență.

VIDEO

 


Urmărește Promotor.ro pe Google News


Sursa foto: ProMotor


Robert Pindic
Robert Pindic
Robert Pindic studiază Media Digitală în cadrul Universității „Transilvania” din Brașov, specializare ce i-a deschis orizonturile către jurnalism. Lumea auto i s-a părut fascinantă încă de când s-a urcat întâia oară la volan, iar odată cu obținerea permisului de conducere la 18 ani, ... citește mai mult

Comentarii
Inchide