Reprezentanții Ministerului Transporturilor au anunțat când vom putea circula pe pasajul de la Mogoșoaia de pe Centura Bucureștiului. Potrivit acestuia, inaugurarea va avea loc cu mult timp înainte de termenul prevăzut în contract.
Secretarul de stat la Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunţat că stadiul lucrărilor la pasajul Mogoşoaia este avansat. Obiectivul va fi gata pe parcursul anului cu aproximativ 10 luni înainte de termen.
„Se lucrează la armarea şi cofrarea suprastructurilor culeei şi pilei spre Otopeni. Au fost realizate toate radierele şi fundaţiile zidurilor de sprijin spre Otopeni. Continuă armarea, cofrarea şi turnarea acestora. A fost asfaltată breteaua spre Chitila, pe partea dreaptă. Şi continuă realizarea zidului de protecţie a poligonului de tragere în zona bretelei spre Chitila. Aşa cum am promis, pasajul Mogoşoaia este prima lucrare de pe Centura Bucureştiului care se va încheia înainte de termen cu aproximativ 10 luni”, a anunţat Irinel Ionel Scrioșteanu, secretar de stat la Ministerul Transporturilor.
Pasajul Mogoșoaia se construiește într-unul dintre punctele cele mai aglomerate de pe Centura București, sensul giratoriu de la intersecția cu DN1A. Aici se formează constant cozi kilometrice de mașini, iar timpii de așteptare depășesc frecvent 30 de minute. Lucrările la Pasajul Mogoșoaia au început în luna aprilie, iar termenul de execuție ar fi trebuit să fie aprilie 2022.
Obiectivul de investiții „Pasaj Mogoșoaia pe Centura București peste DN1A” este situat pe Centura București, între km 66+540 – km 67+340 și include rampa de urcare (km 66+580 – km 66+810) și rampa de coborâre km (66+920 – km 67+150), pasajul superior peste DN1A, precum și breteaua de acces 7 (km 66+870 – km 67+340) și breteaua de acces 8 (km 66+870 km 67+280). Contractul pentru proiectarea și construcția Pasajului de la Mogoșoaia, cu o valoare de 32.259.665,70 lei fără TVA, a fost câștigat de grupul austriac Strabag.
În afară de Mogoşoaia, pe centura capitalei mai sunt în lucru pasaje la Popeşti-Leordeni, Cernica, Domneşti şi Berceni. Vorbind despre pasajul de la Popești Leordeni, același Irinel Ionel Scrioșteanu spunea că „se lucrează pe toate fronturile”.
„Au reînceput forajele piloților cu două instalații, pentru a avea un ritm susținut. Până acum au fost forați 109 piloți, dintre cei 372 necesari realizării pasajului. Demolările clădirilor aflate pe amplasamentul lucrării se apropie de final”, a scris Irinel Scrioșteanu pe Facebook.