Când este cel mai bine să alimentezi cu combustibil
Alimentarea cu combustibil este o operațiune pe care orice șofer o face destul de frecvent, în funcție de cât de mult circulă cu mașina. Aparent, este o operațiune simplă. Dar, dacă privești lucrurile din mai multe perspective, vei vedea că trebuie să ții cont de anumite detalii. Dacă o vei face poți economisi timp și bani. În cele ce urmează îți oferim câteva sfaturi practice despre cum și când să realimentezi.
Fă plinul mașinii tale
În ciuda unei scumpiri accelerate a combustibililor îți recomandăm să faci plinul măcar o dată la două-trei luni. S-ar putea să-ți afecteze finanțele, însă umplerea rezervorului la capacitatea maximă îi va face bine mașinii tale. Așadar, chiar dacă o astfel de acțiune te va costa în medie 400-500 de lei, fă un efort și fă plinul.
Nu umple în exces rezervorul
INTRĂ ÎN GALERIA FOTO
Îți recomandăm să nu umpli niciodată rezervorul mașinii tale în exces deoarece asta ar putea cauza scurgeri de benzină/motorină. Dacă dorești să faci plinul, ține apăsat trăgaciul pistolului de alimentare și pune siguranța care îl blochează. În clipa în care rezervorul este plin, siguranța va sări și va opri alimentarea. Dacă pistolul nu are această siguranță, va trebui să ții apăsat trăgaciul până când acesta va sări prima dată.
Nu circula mulți kilometri cu rezervorul aproape gol
De obicei, când mașina mai are puțin combustibil în rezervor (8-10 litri) se va aprinde martorul de bord dedicat. Din acel moment este indicat să ajungi cât mai repede la cea mai apropiată stație pentru a realimenta. Experții recomandă să nu circuli mulți kilometri cu rezervorul aproape gol deoarece asta poate să avarieze pompa de carburant și să înfunde injectoarele. De aceea, este bine să realimentezi atunci când nivelul de benzină/motorină coboară sub un sfert.
Alimentează dimineața sau seara târziu
Specialiștii recomandă ca operațiunea de realimentare să fie efectuată fie dimineața devreme, fie seara târziu. Asta pentru că, în aceste momente ale zilei, vremea este mai răcoroasă. Este știut faptul că la temperaturi ridicate, rezervorul se încălzește, iar carburantul se dilată și își pierde din proprietăți, informează In Motion Auto Care. De aceea este indicat ca rezervorul să nu fie umplut în exces, tocmai pentru ca benzina/motorina să aibă loc atunci când se dilată. În caz contrar, combustibilul se va scurge pe lângă capacul rezervorului sau prin conducta de aerare.