A fost haos în București după trei ore de ploaie. Mai multe cartiere au fost inundate, iar șoferii au fost nevoiți să-și conducă autoturismele prin apa care depășea înălțimea jantei. Mai multe mașini au suferit avarii.
Șoferii au povestit pe rețelele de socializare că, în zona Tineretului din sectorul 4, apa a depășit înălțimea jantelor mașinii. Mulți dintre șoferii care s-au aventurat în râurile apărute pe străzile Capitalei s-au ales cu probleme provocate de apă la motor.
Cele mai afectate zone din București de ploaia care a căzut duminică seara au fost Băneasa, din sectorul 1, Bulevardul Uverturii și Bulevardul Timișoara din sectorul 6, Bulevardul Theodor Pallady și Bulevardul 1 Decembrie din sectorul 3, Șoseaua Fundeni din sectorul 2 și Bulevardul Tineretului din sectorul 4.
Reprezentanții Apa Nova susțin că asemenea căderi de precipitații într-un interval atât de scurt au loc o data la 20 de ani. Sistemul de canalizare din Capitală nu a făcut față ploii torențiale anunțate de avertizările tip cod galben, apoi cod portocaliu, emise de Administrația Națională de Meteorologie. În 3 ore, cantitatea medie de precipitații înregistrată în București a fost de peste 35 l/mp. Au fost însă și intensități izolate de până la 76 l/mp sau chiar de 86,4 l/mp în cartierul Băneasa.
Sistemul de canalizare din București este proiectat pentru a prelua o cantitate de apă de aproximativ 23 l/mp în decurs de două ore. Acest lucru înseamnă că este nevoie de aproximativ 4-5 ore pentru a putea face față cantitățillor de apă căzute duminică seara , au explicat reprezentanții Apa Nova.
Cantitatea medie de precipitații pentru întreaga lună iunie, de exemplu, este de 82,3 l/mp. În Capitală, în trei ore, a căzut întreaga în trei ore cantitatea medie de apă pentru o lună întreagă.
Duminică seara, până la ora 23:00, s-au înregistrat 314 solicitări de intervenție. Apa Nova a intervenit cu 17 hidrocurățătoare, 29 de autoutilitare și echipamente de pompare și 132 de specialiști ANB.