Bogdan Marișca, victorie la Raliul Iașului plus nou record în România

Autor: Marius Vișan 02 sept. 2024 Știri auto

Dublul campion național absolut Bogdan Marișca a câștigat ediția aniversară a Raliului Iașului și a devenit cel mai în vârstă câștigător al unei etape din Campionatul Național de Raliuri Betano, la 54 de ani, 3 luni și 11 zile.

Devenit deja cel mai longeviv pilot din campionat după ce a luat startul la 32 de ediții consecutive de campionat, pilotul clujean a mai stabilit un record, depășindu-l astfel pe Dan Gîrtofan, care în 2021, la Winter Rally, câștiga o etapă națională la 52 de ani, 5 luni și 16 zile.

Pe modelul Skoda Fabia RS, pilotat în acest sezon de Simone Tempestini, Marișca a preluat conducerea etapei de la Iași încă de pe prima probă, Super Speciala de la Râpa Galbenă, unde au asistat aproape peste 5.000 de spectatori, iar până la final nu a mai cedat fotoliul de lider.

Din 8 probe, echipajul lui Bogdan Marișca s-a impus în 5 dintre ele

De altfel, din cele 8 probe, echipajul de la Napoca Rally Academy format din Marișca și Sebastian Itu s-a impus în 5, iar la finalul celor 127 de kilometri a fost cronometrat cu 01:13:37,7.

„Sincer, când ne-am înscris la Iași, nu ne gândeam la asta, ci doar să ne bucurăm cât mai mult de o nouă prezență la raliuri, să ne continuăm visul pornit acum 31 de ani. Cumva suntem onorați, mai ales că eu și Sebi avem împreună 109 ani. Dacă putem oferi un exemplu în acest sens, deja obiectivul nostru a fost îndeplinit”, a declarat pilotul care are și două titluri de campion absolut în palmares, în 2005 și 2017.

Pe poziția secundă s-a clasat echipajul format din Andrei Gîrtofan și Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2), la 17,2 secunde în spate, în timp ce podiumul general a fost completat, la 30,3 secunde de lider, de frații Norbert Maior și Francesca Maior, care au reușit această performanță la bordul unui model Ford Fiesta Rally3, inferior celor cu configurație Rally2 sau R5.

58 de echipaje au participat la Raliul Iașului (a 40-a ediție)

Un total de 58 de echipaje, inclusiv din Franța și Italia, au luat startul la cea de-a 40-a ediție a Raliului Iașului, a șaptea etapă din Campionatul Național de Raliuri Betano 2024. Cunoscut ca unul dintre cele mai spectaculoase, dar totodată și dure, raliul de pe macadamul ieșean a consemnat și 14 abandonuri de-a lungul celor 3 zile de concurs.

Absent datorită faptului că a reprezentat România, în același weekend, la etapa europeană din Țara Galilor, Simone Tempestini a fost ajutat de rezultatul de la Iași, astfel că mai are nevoie doar să ia startul la Brașov, în două săptămâni, pentru a-și asigura al nouălea titlu de campion absolut.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Campionatul Național de Raliuri


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide