BMW intenţionează să lanseze primul său automobil pe hidrogen în 2028

Autor: Marius Vișan 05 sept. 2024 Știri auto
BMW intenţionează să lanseze primul său automobil pe hidrogen în 2028

BMW intenţionează să lanseze primul său automobil electric cu pile de combustie (FCEV) de serie în 2028.

BMW Group şi Toyota Motor Corporation îşi unesc forțele pentru a aduce pe şosele o nouă generaţie de tehnologie de propulsie cu pile de combustie.

Cele două companii vor dezvolta împreună sistemul de propulsie pentru automobile, tehnologia de bază a pilelor de combustie (pile de combustie individuale de a treia generaţie) creând sinergii atât pentru aplicaţiile în automobile, cât şi pentru autovehicule comerciale.

Rezultatul acestui efort de colaborare va fi utilizat în modelele independente atât de la BMW, cât şi de la Toyota şi va extinde gama de opţiuni FCEV disponibile clienţilor, aducând mobilitatea pe bază de hidrogen cu un pas mai aproape de realitate.

Clienţii se pot aştepta ca modelele FCEV BMW şi Toyota să îşi menţină identităţile şi caracteristicile distincte de marcă, având opţiuni FCEV independente din care pot să aleagă. Realizarea de sinergii şi combinarea volumului total prin colaborarea la dezvoltare şi achiziţii creează perspectiva pentru a reduce costurile tehnologiei pilelor de combustie.

În 2028, BMW va lansa primul său model de producţie alimentat cu hidrogen

După ce a testat cu succes flota-pilot BMW iX5 Hydrogen la nivel mondial, BMW Group se pregăteşte acum pentru producţia de serie de automobile cu sisteme de propulsie pe hidrogen în 2028, pe baza tehnologiei de propulsie de ultimă generaţie dezvoltată în comun.

Modelele de serie vor fi integrate în portofoliul existent al BMW, adică BMW va oferi pe un model existent o variantă suplimentară a sistemului de propulsie cu pile de combustibil cu hidrogen.

Deoarece FCEV este o altă tehnologie pentru automobile electrice, BMW Group o consideră în mod explicit ca este o completare a tehnologiei de propulsie utilizată de automobilele electrice cu baterii (BEV), alături de gama de modele plug-in hybrid (PHEV) şi cu motoare termice (ICE).

Beneficiile tehnologiei alimentate cu hidrogen

Hidrogenul este recunoscut ca un viitor purtător de energie promiţător pentru decarbonizarea globală. Acţionează ca un mediu eficient de stocare pentru sursele de energie regenerabilă, contribuind la echilibrarea cererii şi ofertei şi permiţând o integrare mai stabilă şi mai fiabilă a surselor regenerabile de energie în reţeaua energetică.

Hidrogenul este piesa care care poate să completeze un puzzle al mobilităţii electrice acolo unde sistemele de propulsie electrice cu baterii nu sunt o soluţie optimă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide