BMW ar putea lansa o versiune de serie a conceptului Skytop

Autor: Ionuț Vîlciu 28 mai 2024 Știri auto

Dezvăluit la ediția din acest a Concursului de Eleganță Villa d’Este, conceptul BMW Skytop ar putea intra în producția de serie.

Anul acesta, BMW a adus la Concursul de Eleganță Villa d’Este conceptul Skytop, mașină ce are la bază actuala generație Seria 8. La fel ca Touring Coupe, conceptul prezentat de BMW anul trecut, Skytop este o mașină unică. Cu toate acestea, marca germană s-ar putea răzgândi dacă există destui oameni care să fie dispuși să plătească pentru o astfel de mașină.

BMW Skytop Concept are la bază actuala generație Seria 8, dar designul se diferențiază clar prin forme moderne și elemente pe care nu le-am văzut până acum. BMW spune că modelul decapotabil cu două locuri seamănă cu o sculptură auto, iar interiorul şi exteriorul conceptului prezintă culori calde monocromatice, îmbinând materiale exclusive cu măiestria manufacturieră clasică.

Comparativ cu mașina cu care este bazat, conceptul BMW Skytop prezintă un plafon retractabil de tip targa, care se îmbină cu un design monolotic, parcă sculptat dintr-o singură bucată.

Conceptul BMW Skytop ar putea ajunge în producția de serie

Potrivit Motor1, BMW ar putea lua în considerare punerea în producție a acestui concept bazat pe Seria 8, dacă cererea este suficient de mare. Directorul de design BMW Group, Adrian van Hooydonk, a declarat că se ia în considerare o versiune de serie a conceptului Skytop.

El crede că ar putea fi construite între 20 și 25 de mașini. Prețul nu a fost menționat, dar Skytop ar putea fi considerabil mai scump față de mașina pe care este bazat, anume Seria 8 cabrio. Deoarece conceptul folosește cel mai puternic motor V8 construit vreodată de BMW, intuim că mașina donatoare a fost un BMW M8 cabrio.

Astfel, Skytop ar putea avea un viitor, ba chiar ar putea însemna cântecul de lebădă pentru actuala generație a modelului german, dat fiind că aceasta a fost lansată în 2018.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: BMW


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide