„Această autostradă nu prezintă garanţiile necesare pentru siguranţa circulaţiei. Ne aflăm în faţa unui risc iminent, inclusiv de pierderi de vieţi omeneşti şi acest lucru trebuie să fie tratat corespunzător […]” a declarat Alexandru Nazare, citat de Agerpres.
Vicepreştedintele PNL şi fost ministru al Transporturilor Alexandru Nazare a declarat că se ocupă de aceste tronsoane de autostradă de la începutul lucrărilor, şi că corpul autostrăzii s-a deplasat în patru locuri. „Discutăm despre patru locuri în care corpul autostrăzii s-a deplasat. Au apărut pe acest tronson fisuri de zece centimetri care au fost doar estetic remediate şi care prezintă nişte riscuri importante.”
În completare, Mihai Crăciun – reprezentantul organizaţiei non-guvernamentale Construim România – a menţionat că „dealul Aciliu riscă să cadă peste autostradă, acolo este şi o cale ferată sub care pământul a început să alunece. Nici constructorul, nici statul nu ştiu care este soluţia pentru a remedia acest tronson de drum. La capătul viaductului, terenul deja s-a surpat şi reprezintă un pericol pentru participanţii la trafic.”
Autostrada Sibiu-Orăştie a fost dată în folosinţă pe 16 noiembrie 2014, ca după nici zece zile să apară primele semne că ceva nu a fost în regulă în procesul de construcţie – autostrada îşi arată primele crăpături. În ciuda faptului că arată impresionant văzută de sus – şi, mai important, că ajută la fluidizarea traficului tranzitar – autostrada Sibiu-Orăştie este grav bolnavă. Vă sugerăm să o evitaţi pe cât posibil, cel puţin până după investigaţiile care (sperăm noi) i se vor face.
sursa: Agerpres