Autospecialele de Poliție vor avea sistem video de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare

Autor: ProMotor 20 mai 2024 Știri auto
Autospecialele de Poliție vor avea sistem video de recunoaștere automată a numerelor de înmatriculare

Poliția vrea să instaleze un sistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare LPR (License Plate Recognition), scrie hotnews.ro.

Sunt vizate 1.000 de autospeciale, cele mai multe fiind Dacia Logan și Duster. Camerele vor identifica în timp real mașinile angrenate în activități infracționale și contravenționale în trafic.

IGPR vrea să încheie un acord cadru pentru achiziționarea unui Sistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare, potrivit unui anunț de licitație publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

În prezent, la nivelul IGPR a fost implementat în anul 2023 un subsistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare – LPR pe 200 de autospeciale.

Noul sistem pe care vrea să-l cumpere Poliția va fi instalat pe alte minim 1.000 de autospeciale marea majoritate a autospecialelor fiind Dacia Logan și Duster, an fabricație începând cu anul 2018. Poliția subliniază că autospecialele fabricate după 2020 sunt în garanție.

Sistemul va avea acoperire națională

Autospecialele pe care se vor instala camerele se vor regăsi la nivelul întregii țări, iar existența sistemului LPR va fi semnalată prin intermediul unei pictograme, în culorile galben și negru, pe care scrie: „Atenție! Sistem automat de recunoaștere a numerelor de înmatriculare”.

Pentru fiecare autovehicul pe care se instalează sistemul LPR, va fi livrat în cadrul proiectului şi aplicat un autocolant, conform pictogramei de mai sus, de dimensiune 15×15 cm.

Sistemul LPR va fi bazat pe montarea unei unități dedicate cu camera LPR montată în exteriorul autospecialei pentru a prelua numerele de înmatriculare. Se va monta şi o cameră video de tip IP în interiorul autospecialei pentru captarea contextului, ca martor video.

Transmisia datelor preluate de la unitatea LPR, precum şi fluxul de streaming de la camera video IP de tip martor se va face prin intermediul unei soluții de comunicații de tip APN privat.

Fiecare autovehicul cu sistem LPR va dispune și de câte un dispozitiv de control de tip tabletă, prin intermediul căruia se va putea gestiona local din autovehicul sistemul LPR şi video, şi prin care se vor putea primi alertele LPR.

Acordul-cadru, scos la licitație de Poliție, are o valoare estimată de peste 14 milioane de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide