Autoritățile pregătesc un alt fel de program Rabla. Cîți bani se dau prin noul program

Autor: Cristian Agatie 27 oct. 2021 Știri auto
Autoritățile pregătesc un alt fel de program Rabla. Cîți bani se dau prin noul program

Autoritățile pregătesc un alt fel de program Rabla pentru șoferi, care să vină în completarea celor existente – Rabla Clasic și Rabla Plus. Iată care sunt diferențele.

Noul program de tip Rabla a fost deja încercat cu succes la nivel local de Primăria orașului Sfântu Gheorghe. Programul inițiat în luna aprilie s-a numit, mai degrabă poetic, „Dăm valoare rablei tale” și s-a bazat pe o situație des întâlnită în practică. Mai exact, cea în care proprietarul unei mașini vechi dorește să o caseze, dar nu dorește să cumpere alta în loc.

Potrivit primarului din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, programul, prin care autoritățile locale acordă câte 3.000 de lei pentru fiecare autovehicul predat la fier vechi, s-a dovedit a fi un succes. Astfel, anul acesta au fost scoase din circulație aproape 500 de autoturisme. Acum, acest program ar putea fi extins la nivel național, potrivit lui Antal Arpad.

„A fost un program de succes şi cred că sunt şanse să fie generalizat la nivel naţional. Am avut discuţii în Bucureşti de a încerca, chiar pe modelul proiectului din Sfântu Gheorghe, să se ofere compensaţii pentru acele persoane care au maşini mai vechi de 15 ani şi, eventual, vor să renunţe la ele, dar nu doresc să cumpere maşini noi. Acum, practic, singurul program care funcţionează la nivel naţional este programul Rabla, dar care înseamnă că trebuie să cumperi altă maşină în locul celei la care renunţi”, a declarat, marţi, primarul Antal Arpad, citat de Agerpres.

Un alt fel de program Rabla: Ce condiții trebuie să îndeplinești

Potrivit regulamentului stabilit de Consiliul local, Primăria Sfântu Gheorghe acordă solicitanţilor câte 3.000 de lei pentru autoturismele cu o capacitate de 2-7 locuri, mai vechi de 10 ani, predate la un centru autorizat de casare sau colectare a autovehiculelor.

Solicitanţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii, respectiv să aibă domiciliul sau sediul în municipiul Sfântu Gheorghe, să nu aibă restanţe la bugetul local şi să declare pe proprie răspundere că pentru autovehiculul introdus în acest program nu au obţinut şi nu au depus acte pentru a obţine vouchere în cadrul Programului de stimulare a înnoirii parcului auto naţional.

De asemenea, trebuie să se angajeze că în următorii 3 ani nu vor achiziţiona un autoturism mai vechi de 5 ani, în caz contrar vor trebui să returneze suma de 3.000 lei obţinută prin acest program. Anul acesta bugetul iniţial al programului a fost de un milion de lei, dar a fost suplimentat cu încă 600.000 de lei pentru a putea fi onorate mai multe cereri.


Urmărește Promotor.ro pe Google News



Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide