Audi va intra în Formula 1 alături de Sauber
Audi a anunțat că va intra în Formula 1, în anul 2026, alături de Sauber. Producătorul auto german cumpără acțiuni în echipa de F1.
După anunțarea intrării sale în Formula 1 la sfârșitul lunii august, confirmarea de către Audi a partenerului său strategic marchează următorul pas în intrarea companiei în cea mai înaltă clasă a sporturilor cu motor. Cu aproximativ 30 de ani de experiență competitivă, Sauber este una dintre cele mai renumite echipe din Formula 1. În timp ce propulsorul va fi creat de Audi Motorsport, Sauber va dezvolta și produce șasiul monopostului. Sauber va fi, de asemenea, responsabil pentru planificarea și executarea operațiunilor de cursă.
„Suntem încântați că am câștigat un partener atât de experimentat și competent pentru proiectul nostru ambițios de Formula 1”, spune Oliver Hoffmann, membru al Consiliului pentru Dezvoltare Tehnică la Audi AG.
Audi va produce propriile motoare pentru a concura în Formula 1
Dezvoltarea motopropulsorului, care constă dintr-un motor electric, baterie, sisteme de control și un motor cu ardere internă, este deja în plină desfășurare la sediul Audi Formula Racing GmbH. Acesta a fost special creat, totul pentru a da viață proiectului Audi din Formula 1. Peste 120 de angajați lucrează deja la proiect.
„Sauber este un partener de primă clasă pentru utilizarea motorului Audi”, spune Adam Baker, directorul general al companiei.
Formula 1 face un pas mare spre sustenabilitate cu noile reglementări care vor intra în vigoare din 2026. Aceasta a fost o condiție importantă pentru ca Audi să decidă dacă să intre sau nu în competiție.
Motopropulsoarele vor fi mai eficiente decât sunt astăzi. Acest lucru se datorează faptului că proporția de energie electrică va crește semnificativ. Componenta electrică va avea atunci aproape la fel de multă putere ca și motorul cu ardere internă, circa 544 de cai putere. Motoarele turbo de 1,6 litri vor fi alimentate cu combustibil sintetic, neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2. Formula 1 și-a propus, de asemenea, să fie neutră din punct de vedere a emisiilor de dioxid de carbon până în 2030.