Audi va continua să producă mașini ce folosesc motoare cu combustie internă

Autor: Ionuț Vîlciu 23 dec. 2023 Știri auto

Audi va continua să producă mașini echipate cu motoare termice și nu va concentra producția doar pe vehicule electrice în anii următori.

Audi nu va căuta să maximizeze producția de vehicule electrice în viitorul apropiat, în răspuns la scăderea cererii pentru noul segment de vehicule. Noul CEO al producătorului german, Gernot Dollner, a declarat că marca va continua să investească în vehiculele cu combustie internă și hibride plug-in, precum și în cele electrice, pentru a mulțumi o plajă cât mai largă de clienți.

Audi a anunțat planuri de a lansa 20 de modele noi până în 2026, jumătate dintre ele fiind electrice. Cu toate acestea, ordinea în care lansează aceste vehicule se poate schimba pe parcurs. Dollner consideră că lansarea modelelor termice și PHEV va fi mai bună atât pentru producător, cât și pentru consumatori pe termen scurt, relatează Carscoops.

Audi va continua să vândă modele termice, dar și hibride în anii următori

Producătorul auto german pare că vrea să maximizeze timpul pe care industria îl mai are până la interzicerea vânzării de mașini noi cu motoare termice. Noile reguli vor intra în vigoare în 2035, dar până atunci producătorii vor încerca să satisfacă cererea pentru termice, dar și electrice. Chiar dacă unele mărci au hotărât să migreze cât mai repede către o gamă complet electrică, Audi pare că nu vrea să urmeze această direcție.

Audi așteaptă finalizarea platformei PPE, un șasiu nou, avansat, creat pentru vehicule electrice, care a fost ținut în loc de problemele software ale Grupului Volkswagen. Q6 e-tron, care ar fi trebuit să pornească o ofensivă electrică pentru Audi, a fost amânat în mod repetat din cauza acestor dificultăți.

Dollner, care a fost numit recent de noul CEO al Grupului Volkswagen, Oliver Blume, a fost pus la conducerea Audi pentru a ajuta la transformarea mărcii. Având în vedere dificultățile pe care le întâmpină piața de vehicule electrice în acest moment, el consideră că încetinirea lansării vehiculelor electrice este un lucru pozitiv pentru companie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide