Audi prezintă noul RS 3 facelift. Germanii promit că hot hatch-ul este mai dinamic ca niciodată

Autor: Ionuț Vîlciu 20 aug. 2024 Știri auto

După lansarea noilor Audi A3 și S3 facelift, era doar o chestiune de timp până când actualizarea celui mai puternic hot hatch din gama germanilor urma să fie prezentată.

A venit momentul să descoperim totul despre Audi RS 3 facelift, ultima mașină din gama producătorului german ce va folosi motorul de 2.5 litri, în cinci cilindri. La final de carieră, motorul va propulsa un RS 3 mai agresiv, mai jucăuș, mașină care deja a doborât recordul pe Nurburgring în clasa sa.

Așa cum ne putem aștepta de la un facelift, actualizarea lui RS 3 aduce modificări de ordin estetic. La exterior, RS 3 a primit bare noi de protecție, mai agresive, iar în partea frontală tronează noua grilă singleframe. Noile faruri cu tehnologie LED oferă modele și mai complexe pentru luminile de rulare pe timp de zi. Blocurile optice față includ 24 de elemente aranjate în forma unui steag de finish. De asemenea, există alte trei variante din care se poate alege.

Pe lateral vom regăsi noi modele de jante, dar în partea din spate Audi a adus pe RS 3 un difuzor mai mare, plus stopuri cu grafică nouă. În bună tradiție pentru un model RS, cele două guri de evacuare ovale, de dimensiuni generoase, sunt încă prezente pe noul RS 3 facelift.

Audi spune că noul RS 3 virează mai bine, supravirează mai ușor

La fel ca modelul de dinainte de facelift, noul RS 3 folosește același motor de 2.5 litri, în cinci cilindri, care dezvoltă 400 CP și 500 Nm cuplu maxim. Acesta este cuplat cu o transmisie automată cu 7 trepte și dublu-ambreiaj, la care se adaugă un sistem de tracțiune integrală. Astfel, mașina sprintează de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde și poate atinge o viteză maximă de 290 km/h.

Totuși, adevăratele modificări, spune Audi, au loc în departamentul manevrabilitate. Producătorul a adus modificări sistemului de tracțiune integrală, recalibrând modul în care puterea este distribuită. De asemenea, a ajustat diferențialul spate, ESP-ul și amortizoarele controlate electronic pentru a îmbunătăți caracterul dinamic al mașinii. Audi spune că mașina poate ataca mai bine virajele și se rotește mai ușor.

Rezultatul acestor schimbări: noul RS 3 facelift este cea mai rapidă mașină din clasa sa pe Nurburgring. Hot hatch-ul a stabilit un timp de 7:33.123 de minute.

Listele de comenzi pentru noul Audi RS 3 vor fi deschise la finalul lunii, iar primele exemplare vor fi livrate în octombrie. Prețurile pornesc de la 66.000 de euro, pentru varianta hatchback, în timp ce sedanul pornește de la 68.000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide