Audi lansează versiunea de bază a lui Q4 e-tron. Baterie mai mică și autonomie maximă de 365 KM

Autor: Ionuț Vîlciu 19 iul. 2024 Știri auto

Audi lansează o nouă versiune, mai accesibilă, pentru SUV-ul electric Q4 e-tron. Noua variantă poate fi comandată deja în Germania.

Producătorul german a lansat recent o nouă versiune pentru SUV-ul electric Q4 e-tron, de altfel și cel mai ieftin model electric din gama sa actuală. Clienții vor putea să aleagă două variante de caroserie – normală și Sportback.

Chiar dacă vânzările de mașini electrice au scăzut în ultima vreme, Audi vrea să atragă mai mulți clienți către gama sa de modele cu zero emisii și lansează o nouă variantă, mai ieftină, pentru cel mai popular model electric al său.

Cea mai accesibilă versiune a SUV-ului cu zero emisii este acum Q4 35 e-tron. Aceasta este echipată cu un singur motor electric, care este montat pe puntea spate.

Audi Q4 e-tron are o nouă versiune de bază

Acesta generează 170 CP și este alimentat cu energie dintr-o baterie de 55 kWh oră, ceea ce ar trebui să fie suficient pentru o autonomie maximă de 355 km pentru modelul normal, în timp ce varianta Sportback poate parcurge până la 365 km cu o singură încărcare.

Cei 170 CP pot propulsa mașina de la 0 la 100 km/h în 9 secunde indiferent de formatul caroseriei. În plus, bateria poate fi încărcată cu până la 145 kW, dacă aveți la dispoziție o stație suficient de rapidă, astfel că repriza 10-80% durează 25 de minute. Audi spune că, pentru a pune 125 km autonomie înapoi în baterie, trebuie să aștepți circa 10 minute.

Cea mai accesibilă variantă a SUV-ului electric are un preț de pornire, pe piața din Germania, de 45.600 de euro, respectiv 47.600 de euro pentru varianta Sportback. Pe lista de dotări incluse în standard regăsim Audi MMI Navigation Plus, tabloul de bord Virtual Cockpit de 10,25 inch, hayon cu acționare electrică și scaune față încălzite.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Audi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide