Aston Martin prezintă noul Vanquish, cel mai puternic model de serie din istoria sa – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 03 sept. 2024 Știri auto

Aston Martin a dezvăluit cel mai nou model al său, mașină care va purta titlul de navă amiral în gama sa. Noul Vanquish este cel mai puternic Aston Martin de serie, iar producție va fi limitată la sub 1.000 de exemplare pe an.

Numele Vanquish revine în gama producătorului britanic, fiind un model de top care promite să livreze o „combinație nemaivăzută de confort, performanță demnă de un supercar și dinamică precisă”. De asemenea, va fi o mașină exclusivistă, dat fiind că Aston Martin a anunțat că va produce mai puțin de 1.000 de exemplare anual.

Aston Martin se referă la acest nou model drept „cea mai puternică navă amiral din istoria sa de 111 ani”. Astfel, succesorul lui DBS folosește un motor V12 de 5.2 litri, supraalimentat cu două turbine, care produce 835 CP și 1.000 Nm cuplu maxim. Motorul este cuplat la o transmisie automată cu 8 rapoarte, care trimite toată puterea către puntea spate cu ajutorul unui diferențial cu alunecare limitată.

Aston Martin spune că noul Vanquish poate accelera de la 0 la 100 în 3,2 secunde, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 345 km/h, fiind „cea mai mare viteză maximă atinsă de o mașină de serie Aston Martin de până acum”.

Noul Aston Martin nu este doar foarte puternic, ci are și prezență

Pe lângă cei 800 CP, caroseria mașinii este cu 75% mai rigidă decât cea a lui DBS 770 Ultimate. De asemenea, ampatamentul a crescut cu 80 mm, iar producătorul a echipat noul Vanquish cu amortizoare Bilstein DTX, despre care spune că generează diferențe mai mari între modurile de condus.

Pentru a opri eficient, Vanquish este echipat cu frânare carbon ceramice. Pe puntea față au fost montate discuri de 410 mm în diametru, iar pe spate vom regăsi unele ce măsoară 360 mm în diametru.

Designul vorbește de la sine. Aston Martin pare că a dat frâu liber designerilor săi, astfel că a rezultat o mașină agresivă, dar care păstrează eleganța specifică unui Aston Martin. Interiorul este, de asemenea, asemănător cu ceea ce am văzut pe noul DB12, spre exemplu. Ca rezultat, există un instrumentar de bord digital, ce măsoară 10,25 inch, dar și un sistem de infotainment cu aceeași diagonală.

Aston Martin nu a menționat nimic despre prețurile noului model, dar primele livrări sunt programate să înceapă în al patrulea trimestru al acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide