Așa și-ar fi dorit un român să arate noile modele Dacia. Randări 3D detaliate cu propunerea sa de design – FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 13 aug. 2024 Știri auto

Designul modelelor Dacia a evoluat categoric de-a lungul ultimului deceniu, iar mașinile producătorului de la Mioveni sunt tot mai apreciate, inclusiv de clienții europeni. Gama actuală are o linie modernă de design, însă în urmă cu câțiva ani, un român și-a imaginat altfel lucrurile.

În prezent, mașinile de la Dacia urmează o filosofie axată pe funcționalitate, durabilitate și sustenabilitate. Noua imagine de brand a producătorului țintește acum către clienții mai aventuroși, care duc un stil de viață mai activ și care vor o mașină accesibilă.

Totuși, în urmă cu circa 8 ani, Puiu Nicolae, cunoscut în online pentru concepte și randări cu mașini românești, publica o serie de imagini cu ceea ce numea Dacia Voiajor. Acestă mașină îmbina practicalitatea unui break cu un design elegant, care aduce aminte de modelele Renault de la începutul anilor 2000.

Cum ar fi arătat viitorul Dacia în viziunea unui român?

Dacia Voiajor, în viziunea lui Puiu Nicolae, este un break de familie cu linii elegante. Partea frontală era dominată de capota lungă, iar puntea față este împinsă către față, aproape că nu duce cu gândul că avem de-a face cu o mașină cu motor dispus longitudinal.

Dacă ne îndreptăm atenția către spate, mașina are un iz de Renault Vel Satis, unul dintre cele mai interesante modele pe care Renault le-a lansat la începutul anilor 2000. Pe atunci, forma de monovolum încă era la modă, iar acea mașină dorea să bată la ușa clasei premium, oferind spațiu din belșug și un interior confortabil.

O formulă similară pare că a fost folosită și pentru acest concept, date fiind scaunele pe care le putem vedea, care arată mai mult ca niște fotolii.

Puiu Nicolae a creat de-a lungul anilor mai multe concepte, inclusiv cel care reimagina clasicul ARO în era modernă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook / Puiu Nicolae


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide