Așa ar putea următoarea utilitară Dacia. Noi randări cu Dacia Vaner, posibil succesor pentru Estafette

Autor: Ionuț Vîlciu 30 sept. 2024 Știri auto

Dacia nu mai produce modele utilitare, însă producătorul de la Mioveni ar putea lua în considerare acest concept creat chiar de un Român. Dacia Vaner ar putea fi un succesor pentru Estafette-ul anilor 1970.

Între 1975 și 1978 au fost fabricate 642 de exemplare ale utilitarei Dacia D6 Estafette care, la fel ca Dacia 1100 sau 1300, era un alt autovehicul construit cu licență Renault. Lansată pentru prima dată în 1959, Renault Estafette era o utilitară ușoară, economică, numai bună pentru transporturi urbane.

Din nefericire, acest model a fost fabricat într-un număr mic de exemplare, dar Estafette ar putea primi un succesor dacă Dacia se uită către segmentul utilitarelor ușoare. În plus, Renault a prezentat recent conceptul Estafette, care previzualizează o nouă gamă de vehicule comerciale ușoare.

Cine știe, poate că din toate aceste elemente va rezulta o coincidență interesantă, iar Dacia va avea o versiune proprie a van-ului de mici dimensiuni.

Un român și-a imaginat cum ar putea arăta utilitara de la Dacia. Faceți cunoștință cu Vaner

Andrei Dilă a publicat o serie de randări pe pagina sa de pe ArtStation, acolo unde are mai multe proiecte. Recent, el a publicat mai multe fotografii cu Dacia Vaner, viziunea sa asupra unei utilitare ușoare ce respectă noua ideologie de design de la Dacia.

Andrei ne prezintă duba în diverse culori și din unghiuri diferite. De altfel, putem vedea în detaliu cele două uși glisante pe laterale, dar și ușile duble din partea din spate. De asemenea, putem observa zona de încărcare generoasă, care este acoperit cu material plastic pentru a rezista la ani întregi de transport de mărfuri.

Andrei a reușit să integreze foarte bine noul limbaj de design al Dacia în proiectul său. Blocurile optice în formă de Y, noua grilă ce include sigla Dacia Link, dar și statura de crossover a dubei s-ar integra la fix în gama actuală sau chiar viitoare a producătorului român.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Andrei Dilă / https://www.artstation.com/


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide