Apple a lucrat în secret cu BYD pentru dezvoltarea de baterii pentru mașina sa electrică
Chiar dacă a renunțat la planurile pentru mașina sa electrică, se pare că Apple a lucrat alături de BYD pentru a dezvolta tehnologii noi pentru baterii.
De-a lungul anilor au existat nenumărate speculații referitoare la o posibilă mașină electrică pe care Apple o dezvolta. Se pare că gigantul american a cheltuit circa 10 miliarde de dolari în decursul unui deceniu pentru acel proiect, proiect la care a renunțat la începutul acestui an.
Un nou raport arată că Apple a lucrat ani întregi alături de chinezii de la BYD pentru dezvoltarea de baterii pentru mașini electrice, relatează Carscoops.
Cu toate că tehnologia nu ajuns niciodată să fie folosită într-un vehicul cu sigla Apple, parteneriatul dintre cele două companii i-a conferit lui BYD un avantaj în dezvoltarea tehnologiilor pentru bateriile electrice.
Apple a lucrat cu BYD pentru dezvoltarea de baterii destinate mașinilor electrice
Apple și BYD au început să lucreze împreună în 2017 și au construit un sistem de baterii folosind celule de fosfat de fier și litiu. Raportul spune că inginerii Apple care au lucrat la proiect aveau experiență cu bateriile avansate și gestionarea temperaturi, în timp ce BYD și-a folosit abilitățile de a produce celule cu litiu fier fosfat și mijloacele de producție pentru a face ca acest parteneriat să funcționeze.
Apple și BYD au început colaborarea după ce inginerii producătorului chinez de mașini le-au arătat directorilor Apple versiuni timpurii ale bateriei Blade. Aceasta este utilizată în prezent în vehiculele sale electric de serie.
Compania americană a fost impresionată și a crezut că ar putea folosi celulele BYD cu propriul design intern al pachetului de baterii. Apple s-a gândit că ar putea personaliza și îmbunătăți bateria Blade pentru a crește autonomia propriului vehicul electric.
În ciuda acestora, Apple a părăsit parteneriatul și a căutat alte soluții tehnice. La începutul acestui an, Apple a decis terminarea completă a proiectului iCar.