Am fost la cursa de 24 de ore de la Le Mans! Acțiune pe circuit și 3 modele Porsche emblematice

Autor: Ionuț Vîlciu 05 iul. 2024 Știri auto

Colegul nostru, Luci Popa, a ajuns anul acesta la cursa de 24 de ore de la Le Mans, unul dintre cele mai importante evenimente din lumea sportului cu motor.

Cursa de 24 de la Le Mans reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul sportului cu motor, cu o tradiție de aproape 100 de ani. Anul acesta, cu ocazia ediției cu numărul 92, Luci Popa a luat parte la acțiune și ne aduce un videoclip prin care noi restul care nu am fost acolo să putem trăi măcar o fracțiune din ceea ce s-a întâmplat anul acesta la Le Mans.

Aș cum știm, categoriile de mașini ce participă la cursa de la Le Mans au suferit unele modificări. Spre exemplu, clasa de vârf nu mai este LMDh, ci se numește Hypercar, fiind bazată pe un nou set de reguli.

De asemenea, clasa GTE a dispărut, rămânând în joc doar GT3, o categorie în care Ford a revenit acum cu Ford Mustang GT3, după ani întregi în care a concurat cu Ford GT.

Ce s-a putut vedea la Le Mans 2024?

Pe lângă cursa în sine, cei prezenți au putut vedea mașini care au câștigat cursa de 24 de ore în trecut. Spre exemplu, Porsche a expus două dintre mașinile cu care a plecat victorios de la Le Mans, anume 911 GT1, cu care a câștigat în 1998. Mașina este expusă fix așa cum a terminat cursa în 1998, cu toată mizeria și defectele adunate în cele 24 de ore.

Pe lângă 911 GT1, Porsche a expus și mașina învingătoare în anul 2016, monopostul 919 Hybrid. În plus, alături de ele a fost prezentat și actuala mașină de anduranță cu care Porsche concurează în clasa de top Hypercar, anume Porsche 963.

În 2024, cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost câștigată de Ferrari, prin mașina cu numărul 50. Pe locul doi s-a clasat Toyota cu numărul 7, iar podiumul a fost completat tot de un Ferrari 499P, de această dată fiind vorba de mașina cu numărul 51.

Urmărește Promotor.ro pe Google News
Tags:

Sursa foto: ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult
Luci Popa
Luci Popa
Pasionat de mașini de când a primit prima revistă, Luci a îmbrățișat jurnalismul auto în toate formele sale, print, online, video, social media și TV. citește mai mult

Comentarii
Inchide