Alieno Arcanum, hipercarul dezvoltat în Bulgaria, își dezvăluie interiorul
Alieno Arcanum, hipercarul dezvoltat în Bulgaria, își dezvăluie interiorul. Ambițiosul proiect prevede lansarea unei game de modele electrice supersport, dintre care cel mai puternic dispune de o putere totală de peste 5.220 CP.
Cifrele incredibile din specificații, dar și faptul că viitorul hipercar este dezvoltat în Bulgaria a atras un val de neîncredere în ceea ce privește fezabilitatea lui Alieno Arcanum. Să nu uităm însă că și Rimac a început cam din același punct, devenind în scurt timp unul dintre jucătorii importanți pe piața sistemelor electrice de propulsie.
După ce în vară Alieno a prezentat primele detalii ale viitorului hipercar Arcanum, lucrurile au avansat rapid. Bulgarii au achiziționat între timp două autoclave pentru realizarea elementelor de caroserie din fibră de carbon, precum și mai mulți roboți Kuka pentru asamblarea viitoarelor mașini.
Alieno Arcanum își dezvăluie interiorul. Se poate mai SF de atât?
Dacă sursa de inspirația pentru exterior este clară, având în vedere asemănarea cu modelele Lamborghini, pentru interior designerii lui Arcanum spun că au fost influențați de cockpit-ul avioanelor de vânătoare, dar și de filme SF, așa cum este Avatar, spre exemplu. În afară de multitudinea de ecrane, Alieno Arcanum dispune de dotări de confort și siguranță obișnuite pentru un automobil de lux. În plus, nu neglijează spiritul practic – cei de la Alieno spun că în habitaclu încap chiar și persoane mai înalte de 2 metri – o raritate în acest segment. În plus, pasagerii au la dispoziție spații de depozitare, inclusiv un compartiment pentru mănuși clasic.
Chiar dacă utilajele achiziționate de bulgari pentru producția lui Arcanum par să sugereze intenții serioase de producție, nu același lucru îl putem spune despre specificațiile hipercarului. Comunicatul abundă în detalii tehnice copiate parcă din filmele SF. Putem înțelege că Arcanum are între 3 și 6 motoare electrice pe fiecare roată, fiecare controlat individual, dar e mai greu de digerat promisiunea că acestea au o fiabilitate „nelimitată”. La fel de greu de digerat sunt și specificațiile bateriei, realizată din pile LiPo cu grafen și supercapacitoare. Aceasta are o capacitate între 60 kWh și 180 kWh și se încarcă în mai puțin de 4 minute de la o stație rapidă de 2700 kW. Autonomia? până la 1.000 de kilometri pentru versiunea de 180 kWh. Minunat, problema umanității a fost rezolvată. De bulgari.
Dacă vă întrebați cam cât va costa acest hipercar „din grădina bulgarului”, nu putem să nu remarcăm prețul neobișnuit de modest pentru astfel de specificații nepământene: cel mai scump Alieno Arcanum ar costa în jur de 1,5 milioane de euro, dar vor exista și versiuni pentru bulgarii mai săraci, la 800.000 de euro. Cool, nu?