Alfa Romeo Junior Veloce 280 a fost testată pe circuitul Balocco

Autor: Ionuț Vîlciu 10 iul. 2024 Știri auto

Alfa Romeo a dezvăluit detalii complete despre noul său model performant. Junior Veloce 280 este cea mai puternică versiune a celui mai mic model din gama Alfa Romeo.

Alfa Romeo deschide circuitul de testare de la Balocco pentru Junior Veloce 280. Cel mai puternic model electric din gama trece printr-o zi de teste, ceea ce va permite analizarea dinamică a noului model electric performant.

Alfa Romeo Junior este primul model electric al producătorului italian, fiind cea mai mică mașină din gama sa actuală de modele. Versiunea Veloce amplifică abilitățile dinamice ale mașinii, oferindu-i mai multă putere și modificări care să sporească manevrabilitatea.

Cu Junior 280 Veloce, marca Alfa Romeo debutează noua generație a motorului electric M4+, care produce 280 CP și un cuplu de 345 Nm. Dezvoltat în comun de inginerii Alfa Romeo, echipa Stellantis Engineering Propulsion Systems și Emotors, noul grup motopropulsor a fost proiectat și ajustat pentru a îndeplini obiective foarte specifice. Grație acestui nou motor electric, mașina poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5,9 secunde.

Alfa Romeo Veloce, testată pe circuitul Balocco

Motorul electric este alimentat de o baterie de 54 kWh, care asigură mașinii o autonomie maximă de 333 km în regim de testare WLTP. Cea mai mare autonomie, în cazul lui Junior, o veți găsi pe versiunea standard, cu 156 CP, care poate parcurge 400 km cu o singură încărcare.

Alfa Romeo spune că această versiune beneficiază de o direcție recalibrată pentru a fi mai directă. Suspensia este cu 25 mm mai joasă decât pe un Junior obișnuit, barele antiruliu sunt mai rigide, iar mașina beneficiază de frâne cu discuri de 380 mm pe față cu etriere cu patru pistonașe.

Pachetul echipării Veloce este completat de un diferențial Torsen și jante de 20 de inch cu anvelope performante. Mai mult, Alfa Romeo spune că la dezvoltarea lui Junior Veloce a participat aceeași echipă de ingineri care a creat proiecte unice cum ar fi 4C, 8C, Giulia și Stelvio Quadrifoglio, Giulia GTA precum și cel mai recent proiect: 33 Stradale.

Circuitul de testare Balocco a fost finalizat în 1962 și de atunci a fost folosit pentru dezvoltarea dinamică și validarea tuturor mașinilor de șosea Alfa Romeo. De asemenea, găzduiește echipa „Alfa Corse”, care a folosit facilitățile de testare pentru a ajusta mașinile de curse ale mărcii, inclusiv cele destinate pentru Formula 1, DTM și Super Turismo. Aici, echipa de ingineri italieni Alfa Romeo a dezvoltat noul Junior și va fi prezentă în timpul acestui eveniment pentru a sprijini testarea dinamică a noului Junior Veloce 280.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide