Alfa Romeo a lansat ediția specială SuperSport pentru Giulia și Stelvio Quadrifoglio

Autor: Ionuț Vîlciu 16 mai 2024 Știri auto

Alfa Romeo a lansat o ediție limitată pentru modelele performante Giulia și Stelvio Quadrifoglio. Intitulată SuperSport, ediția limitată aduce un omagiu primei victorii obținute de marca italiană la Mille Miglia, în 1928.

Alfa Romeo prezintă noile serii speciale limitate Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport, un omagiu adus modelului 6C 1500 Super Sport și victoriei sale de la Mille Miglia din 1928.

Giulia și Stelvio Quadrifoglio Super Sport reprezintă o ediție limitată, fabricată în doar 450 de exemplare: 275 de unități pentru Giulia și 175 pentru Stelvio, care va fi produsă și comercializată la nivel global. Pentru a crea această serie limitată, Alfa Romeo Centro Stile a realizat o reinterpretare pentru Quadrifoglio, un simbol care a identificat dintotdeauna cele mai performante modele din gamă.

Pentru prima dată în cei peste 100 de ani de istorie a Quadrifoglio, fundalul alb al triunghiului care, în mod tradițional, încadra trifoiul verde cu patru foi, face loc negrului. În cazul ambelor modele, motorul V6 de 2,9 litri dezvoltă 520 CP și este combinat cu un diferențial mecanic cu alunecare limitată.

Ediția specială pentru Alfa Romeo Giulia și Stelvio Quadrifoglio

Ca rezultat al unui tuning specific derivat din experiența de proiectare a modelului Giulia GTA, această soluție tehnică contribuie la îmbunătățirea comportamentului și tracțiunii mașinii, prin optimizarea transferului de cuplu și creșterea stabilității, agilității și vitezei în viraje.

Nuanțele de negru și fibra de carbon au fost folosite extensiv pentru această ediție specială. Giulia și Stelvio SuperSport vor fi disponibile în următoarele variante de culoare: Rosso Etna în trei straturi, Nero Vulcano metalizat și Bianco Alfa (numai pentru Giulia). Jantele de 19 inch pentru Giulia sau de 21 de inch, în cazul lui Stelvio, au fost vopsite cu negru. De asemenea, etrierele de frână au fost finisate tot cu negru.

Fibra de carbon poate fi văzut în bara frontală de protecție, pe capacele oglinzilor laterale și pe plafonul opțional din fibră de carbon pentru Giulia. Aceleași caracteristici sportive se regăsesc și la interior, unde finisajul 3D din fibră de carbon de culoare roșie își face debutul pe planșa de bord, pe consola centrală și pe panourile portierelor. Tetierele din față sunt ornamentate cu broderie de culoare roșie a logo-ului „Super Sport”  și cu un număr negru care atestă faptul că fac parte din seria limitată exclusivistă. Volanul este îmbrăcat în piele și Alcantara, cu cusături negre și inserții din fibră de carbon.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Alfa Romeo


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide