Adrian Newey părăsește Red Bull pentru Aston Martin. Va fi directorul tehnic al echipei din 2025

Autor: Ionuț Vîlciu 10 sept. 2024 Știri auto
Adrian Newey părăsește Red Bull pentru Aston Martin. Va fi directorul tehnic al echipei din 2025

Adrian Newey a fost anunțat oficial de Aston Martin F1 în rolul de director tehnic. El își va începe munca la echipa lui Lawrence Stroll din 2025.

Celebrul designer Adrian Newey a semnat cu Aston Martin F1, după ce în primăvara acestui an anunța că pleacă de la Red Bull Racing, echipă cu care a lucrat încă din 2005. De-a lungul anilor, mașinile create de Adrian Newey au adus 12 titluri mondiale la constructori și 13 titluri la piloți.

Chiar dacă foarte multe zvonuri au circulat prin presa internațională – unele spuneau că Newey va merge la Ferrari, altele că se va întoarce la Williams – britanicul a ales Aston Martin, echipă pentru care pilotează în prezent Fernando Alonso și Lance Stroll.

Adrian Newey va fi, începând cu 2025, Managing Technical Partner. De asemenea, designerul în vârstă de 65 de ani va deveni și acționar în echipa lui Lawrence Stroll.

Aston Martin îl aduce pe Adrian Newey. Echipa britanică se pregătește de noua eră a Formulei 1

„Sunt încântat să mă alătur echipei Aston Martin Aramco Formula 1. Am fost foarte inspirat și impresionat de pasiunea și angajamentul pe care Lawrence le aduce în tot ceea ce este implicat”, a spus Adrian Newey. „Împreună cu parteneri grozavi precum Honda și Aramco, au toate piesele cheie de infrastructură necesare pentru a face din Aston Martin o echipă câștigătoare a campionatului mondial și aștept cu nerăbdare să ajut la atingerea acestui obiectiv”, a adăugat el.

Lawrence Stroll, proprietarul echipei de Formula 1 și tatăl lui Lance Stroll a declarat: „Este o veste uriașă. Adrian este cel mai bun din lume în ceea ce face – este în vârful jocului său – și sunt incredibil de mândru că se alătură echipei Aston Martin Aramco Formula 1. Este cea mai mare poveste de când numele Aston Martin a revenit în sport și încă o demonstrație a ambiției noastre de a construi o echipă de Formula 1 capabilă să lupte pentru campionatele mondiale”.

„De îndată ce Adrian a devenit disponibil, am știut că trebuie să facem acest lucru. Conversațiile noastre inițiale au confirmat că există o dorință comună de a colabora într-o oportunitate unică în viață”, a adăugat Stroll.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Aston Martin


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide